Acasa Tehnologie Poti deveni programator cu o profesoara striperita?

Poti deveni programator cu o profesoara striperita?

by Dragos Schiopu

Mai toate blogurile si website-urile de specialitate de peste ocean vuiesc de cateva zile pe tema unui site numit simplu: Code Babes. Premisa care i-a revoltat pe unii si i-a incantat pe ceilalti este urmtoarea: site-ul ii invata pe barbati cum sa devina programatori alegand ca profesori niste striperite care pe parcurs ce treci testele isi vor indeparta hainele pentru „a pastra lucrurile interesante”

code-babes

Da, ati inteles bine! „Code Babes” nu se refera la femei care se ocupa de programare, desi un site care sa porneasca de la aceasta premisa ar fi considerat mai buna pentru ca ar fi atras femeile sa invete si sa progreseze intr-un domeniu dominat de barbati. In schimb, „Code Babes” si-a propus sa ofere 3 nivele de invatare progresiva in domeniul dezvoltarii web pentru barbati. Spre exemplu, primul program, cel pentru incepatori e denumit „virgin”. Restul au nume normale.

Sase diferite programe de tipul „virgin” sunt promovate pe site, dintre care doar 4 sunt disponibile in momentul de fata (HTML, CSS, Programare si PHP). La sfarsitul fiecarui program, profesoarele striperitele isi vor da jos din haine pentru a ii ajuta pe membrii site-ului sa invete mai bine.

Daca „Code Babes” este un fel de farsa, atunci meritele celor care au facut website-ul sunt discutabile. Scopul si l-au atins, toata lumea vorbeste despre ei, acum depinde ce mesaj vor promova (ca miscare de marketing poate fi ceva asemanator cu ce s-a produs la noi cand ciocolata ROM schimbase drapelul Romaniei cu cel al Statelor Unite pentru a trezi sentimentul national. Aceasta miscare ar putea fi controlata de cei de la codebabies.com, dar nu se  stie nimic oficial)

Dar daca nu este farsa si toata chestia va avea succes? Avand in vedere ca aproape 30.000 de useri se uita in fiecare minut la pornografie, cred ca ar putea avea succes proiectul din punct de vedere financiar. Eu nu voi emite nicio opinie despre acest subiect, dar va las pe voi sa o faceti!

Este sau nu revoltator ca sunt vazute femeile mai mult precum niste unelte menite sa „atraga”? V-ati inscrie macar de curiozitate pe site?

Astept opiniile voastre in comentarii.

s-ar putea sa-ti placa