Acasa Tehnologie Poate inlocui un eBook cartile?

Poate inlocui un eBook cartile?

by Dragos Schiopu

Samsung+eBook+Reader+_1_Cum in online sunt foarte multe lupte de tipul Android vs iOS, Windows vs Linux, X vs Y, asa exista si batalia ebook vs carte. Parerile sunt impartite, fiecare avand pareri si argumente diferite in aceasta lupta, la fel ca la enumerarile de mai sus, nu ne vom da seama care parte este mai buna, ambele avand atat avantaje, cat si dezavantaje.

Multi prefera sa citeasca o carte in splendoarea ei, sa o simta, sa o rasfoiasca si sa-i simta mirosul. Le place ca aiba o biblioteca cat se poate de mare, cu volume diversificate, carti cat mai multe si rare, ceea ce la un ebook nu se poate, ideea de a avea doar o galerie nu ii pasioneaza.

Unora le place sa calatoreasca si sa citeasca foarte mult in acelasi timp; ce poate fi mai frumos decat sa citesti o carte buna in tren sau masina pe distante lungi? Doar ca de cele mai multe ori este incomod sa te cari cu doua sau trei carti dupa tine, o data intervine greutatea, dar si volumul bagajelor. Pe cand cu un eReader nu mai ai problema asta.

Un eReader este mai scump decat o carte, preturile variaza foarte mult, dar la un moment dat, vei ajunge la egalitate si poate vei iesi chiar si pe profit, avand in vedere ca sunt foarte multe carti electronice gratuite (foarte multe in limba engleza).

Altii oameni prefera sa citeasca pe plaja, lenevind la umbra – cunoasteti senzatia? Aici veti avea o grija mai mare cu un eReader, care ar putea fi furat mult mai usor decat o carte, adica cine ar fura o carte? Nu neaparat pretul intervine, dar exista si posibilitatea ca nisipul sa strice aparatul sau sa fie udat intr-un moment de neatentie.

Un eReader are un avantaj totusi in momentul cand dorim sa citim seara, in liniste. Ultimele modele au un sistem foarte special care lumineaza „foaia” din lateral, nu din spate. Multi de asta au recurs la acest gadget, este impresionant in momentul noptii.

Pana la urma, alegerea ramane la latitudinea fiecarui cititor.

s-ar putea sa-ti placa