Acasa Tehnologie Poate functiona un telefon fara baterie?

Poate functiona un telefon fara baterie?

by Dragos Schiopu
telefon fara baterie

Desi intrebarea pare destul de deplasata, raspunsul acesteia a fost dat intr-o anumita publicatie de catre cativa cercetatori americani, de la Universitatea Washington din Seattle. Acestia aduceau informatii publicului larg despre faptul ca lucrau la un anumit prototip de smartphone ce nu are nevoie de baterie.

De altfel, ei sustineau faptul ca smartphone-ul putea fi utilizat si se puteau efectua apeluri telefonice datorita utilizari „energiei ambientala”. Prin urmare acest smartphone poate fi folosit doar pentru apeluri telefonice, avand in vedere ca este dotat doar cu cateva butoane si o singura lumina LED, intrucat consumul de energie este foarte mic.

In schimb pentru a fi posibil acest prototip toate piesele telefonului au fost reconfigurate, iar apelurile realizandu-se analog. Ba mai mult decat atat pentru ca acest ptototip sa functioneze, cercetatorii americani au apelat si la o veche tehnologie a rusilor, aceasta bazandu-se pe o statie speciala, dar si pe undele radio.

Tot cercetatorii mai spuneau ca asa cum rusii foloseau diverse aparate pentru spionaj pe calea undelor radio si acest prototip poate fi utilizat in acelasi scop. Probabil ca in viitorul apropiat se va lucra la o varianta a prototipului mult imbunatatita si poate ca va avea parte si de un ecran integrat, chiar daca asta inseamna utilizarea unei cantitati de energie mult mai mare.

via [iDevice.ro]

s-ar putea sa-ti placa