Acasa Tehnologie Planeta Saturn ar putea detine forme de viata extraterestre

Planeta Saturn ar putea detine forme de viata extraterestre

by Dragos Schiopu

a

Conform ultimelor informatii primite de la cercetatori se pare ca planeta Saturn ar putea detine forme de viata extraterestre datorita apei subterane. Cu siguranta majoritatea oamenilor nu cred in existenta unei eventuale vieti extraterestre, intrucat tehnologiile folosite nu sunt suficient de dezvoltate indeajuns de mult incat sa putem ajunge pe unele dintre cele mai indepartate planete, ne fac sa gandim in continuare ca in univers nu exista nici-o forma extraterestra.

Unele dintre principalele supozitii ce reprezinta faptul ca satelitul ar putea contine viata extraterestra sunt datorate a trei elemente necesare vietii: energie, molecule de carbon si apa. Conform informatiilor primite, Cassini a detectat azot, dioxid de carbon, metan, acetilena si cianura in anumite zone de pe planeta, cat si urme de etan, propan, benzen si formaldehida. Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceste elemente sunt vitale pentru viata omului pe Pamant, insa in proportii corecte.

Cassini a detectat si anumite particule de nisip in orbita, bagate in siliciu, ce aveau dimensiuni intre 4 si 16 nanometri in diametru. Datorita siliciului, cercetatorii au descoperit ca exista activitate hidtrotermala sub suprafata. Apa, ar trebui sa fie la o temperatura de 90 de grade Celsius pentru ca siliciul sa isi faca aparitia.

Cassini a detectat prezenta unui ocean sub suprafata satelitului orbital. Conform informatiilor primite se pare ca oceanul ar putea avea o adancime de 10 km sub care se afla o crusta de gheata cu o grosime de 30 – 40 de km.

Aceasta descoperire ar putea confirma in timp existenta unui forme de viata extraterestre pe Saturn. In sfarsit cu ajutorul informatiilor primite, cercetatorii s-ar putea apuca sa descopere anumite elemente care sa dovedeasca viata extraterestra, sa doveasca cum oamenii in decursul anilor s-au inselat in privinta acestora, cat si tehnologiile pe care le folosesc. Din pacate vom mai avea de asteptat pana sa aflam un rezultat final si sa decidem cu adevarat daca acest fapt este real si merita in continuare exploatat pentru a analiza noi forme de viata.

s-ar putea sa-ti placa