Acasa Computere PC pentru jocuri proiectat de BMW

PC pentru jocuri proiectat de BMW

by Dragos Schiopu

asrock-m8-mini-gaming-pcStiu ca in mod normal nu prea vorbim despre masini sau producatori de masini aici, de fapt nu vorbim deloc despre asa ceva, dar subiectul articolului de azi are o legatura foarte puternica cu producatorul german BMW.

In mod normal am asocia BMW cu masini de lux si inginerie germana, dar unul din grupurile sale subsidiare, DesignWorksUSA, se ocupa si de alte domenii.

Pe langa faptul ca proiecteaza concepte inovatoare de automobile, echipa de acolo  mai aplica principiile de design venite de la BMW pe o gama variata de produse – chiar si calculatoare, si iata ca ne apropiem mai mult de aria noastra.

Grupul a colaborat recent cu producatorul de calculatoare ASRock pentru a crea M8, un tower PC compact facut sa semene foarte mult cu un motor de inalta performanta, acesta fiind proiectat special pentru jocuri.

bmw-m8-pc-jocuri-nu-masinaDesignworksUSA au mai lucrat in domeniul electronicelor personale, au creat un computer tower ‘fara carcasa’ in urma cu ceva timp, si un smartphone anti-soc pentru cei impatimiti de drumetii. Astfel, experienta lor cu astfel de concepte si design-uri i-a pe cei de la ASRock – care sunt specializati in placi de baza – sa le ceara ajutorul pentru a crea primul PC de jocuri SFF – small form factor.

Echipa de designeri a dorit sa dea M8-ului un stil foarte particular, care sa-l faca sa iasa in evidenta si care sa si confere un sentiment de putere similar cu cel dat de o masina de curse. Ca atare, carcasa este proiectata sa arata impresionant indiferent daca aceasta este asezata orizontal sau vertical, si tot indiferent de pozitionarea acesteia, ea sa fie racita la fel de eficient. Din moment ce aceasta unitate a fost comandata de un producator de placi de baza, aceasta are laterale semi-transparente care sa expuna interiorul carcasei.

bmw-m8-pc-jocuriUn buton de pe panoul frontal are rolul de buton de control multi-functional, cu un ecran OLED care arata data, ora si temperatura sistemului, printre alte informatii. Intorcand butonul va ajusta volumul precum si viteza ventilatoarelor.

In ciuda design-ului foarte lucios si atragator, carcasa este construita pentru a putea fi transportata. Fiecare colt are cate un maner, care o face mai usor de carat, si placa de baza este foarte bine asigurata pentru a nu suporta daune pe timpul deplasarii. Panourile laterale sunt magnetice, ceea ce da voie ca reparatii si ajustari in interiorul calculatorului sa fie facute rapid.

Calculatorul include un modul 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth v4.0, precum si un procesor quad-core Creative SoundCore 3D pentru a oferi efecte sonore foarte bune.

M8-ul va debuta la Computex, in Taipei, un eveniment care se va derula intre 4 si 8 iunie.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.