Acasa Computere Intel pariaza pe mobilitate

Intel pariaza pe mobilitate

by Dragos Schiopu

S-ar parea ca cei de la Intel sunt convinsi ca viitorul calculatoarelor este unul mobil. Dupa ce au anuntat noua lor arhitectura Atom Silvermont luna trecuta, Intel a prezentat a patra generatie de procesoare Intel Core – nume de cod Haswell – care se axeaza pe eficientizarea utlizarii de energie; aceasta caracteristica le face ideale pentru prelungirea perioadei de viata a bateriilor dispozitivelor mobile. Fiind proiectate cu o generatie noua de Ultrabook-uri in gand, Intel spune ca noile procesoare vor putea functiona pana la noua ore per incarcare de baterie, oferind in acelasi timp capacitati grafice de pana la doua ori mai mari decat generatia precedenta.

intel-chip-haswellNoile procesoare sunt menite a fi utilizate in asa-numitele Ultrabook-uri „2 in 1”, dispozitive care fac munca dubla fie ca tableta fie ca laptop atunci cand sunt atasate unei unitati specifice.

Dupa cum Vicepresedintele Executiv Intel – Tom Kilroy – a declarata la Computex Taipei 2013, acestia au in plan peste 50 de design-uri diferite „2 in 1” in diferite intervale de pret. Acestea vor varia de la dispozitive pe baza de Silvermont pana la unitati pe baza de procesoare Intel Core.

Declaratia lui Kilroy spune ca aceasta a patra generatie de procesoare Intel Core a fost proiectata de la zero special pentru Ultrabook-uri si pentru a servi ca o fundatie pentru o noua era de dispozitive „2 in 1”.

hero-slatebook-x2Bazata pe arhitectura de 22nm Haswell de la Intel, generatia a patra de procesoare Intel Core va putea oferi o crestere in durata de viata a bateriilor cu 50 la suta – in comparatie cu generatia precedenta – cand este vorba de lucruri precum surfatul pe Internet sau vizionatul de filme, si promite nivele de energie de pana la 6 Watti. Noile procesoare vin si cu procesare grafica integrata care – tot conform spuselor Intel – este de doua ori mai performanta decat modelele precedente. Unele procesoare din serie vor include grafica Intel Iris, care ofera o performanta 3D de doua ori mai mare decat procesoarele cu grafica Intel HD.

Versiuni quad-core din generatia a patra de procesoare Intel Core sunt deja disponibile incepand de la 192$ pentru Core i5-4750, pana la 242$ pentru Core i5-4670k, pana la 399$ pentru Core i7-4770k. Alte versiuni de procesoare se vor adauga seriei in lunile ce urmeaza.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.