Acasa Tehnologie Pasarile s-ar putea transforma inapoi in dinozauri

Pasarile s-ar putea transforma inapoi in dinozauri

by Dragos Schiopu

ADN-ul pasarilor ar fi potrivit pentru a recrea dinozauri. Ideea de baza este de a proiecta genomi de creaturi din trecut. Este destul de clar ca suntem intr-o perioada de schimbari rapide. Acest lucru ar putea duce la o lume uimitoare si noua, in cazul in care credeti ceea ce spune Google. Sau, in opinia unor oameni de stiinta, aceasta ar putea duce, de asemenea, la o recreare ale celor mai bune momente ale lui Sam Neill.

45_47

Deci, va rog imaginati-va, daca indrazniti, o lume in care dinozaurii pot calatori din nou. Sunt sigura ca ei vor aprecia aparitia de mese uriase din America si, in special Big Mac-ul + cartofii prajiti mari. Cum s-ar putea intampla toate astea? Ei bine, o biochimista britanica este de parere ca ea ar putea fi in masura sa ia ADN-ul de la pasari si sa-l utilizeze pentru a recrea dinozaurii.

In conformitate cu Telegraph, Alison Woodard este de parere ca oamenii de stiinta, cum ar fi ea, trebuie sa inteleaga complet ADN-ul pasarilor moderne inainte de a incerca aceasta ipoteza. Apoi, cu un pic de modificare genetica – o muscatura aici, o taietura acolo – exista o sansa de a proiecta gene care s-ar dovedi a fi creaturi mari, pe care le cunoastem doar din carti si filme.

bird-respiration

Dr. Woodard spune ca „Noi stim ca pasarile sunt descendentii directi ai dinozaurilor, asa cum s-a demonstrat cu ajutorul unei linii neintrerupte de fosile care urmareste evolutia liniei de creaturi, cum ar fi Velociraptor sau T – Rex pana la pasarile care zboara in jurul nostru astazi”. Acest lucru inseamna ca vrabia, lebada sau barza ar putea avea in ADN-ul lor legaturi pe care le-a avut si faimosul T-REX.

Ramane de vazut daca aceasta idee va fi luat in considerare de mai multi cercetatori. Mai este o intrebare care ma macina de-a dreptul: Ne-ar face placere ca dinozaurii sa existe din nou? Am putea sa-i tinem in frau? Viitorul suna fascinant.  dinosaurs-wallpaper-002

s-ar putea sa-ti placa