Acasa Tehnologie Panasonic incearca sa creasca puterea umana cu un costum

Panasonic incearca sa creasca puterea umana cu un costum

by Dragos Schiopu

powered-suit-japan-panasonic-00-resizedDaca ati vizionat vreodata Aliens, cu siguranta va veti aminti de „Power Loader”, un costum robotic care este proiectat sa creasca puterea unei persoane intr-un mod cat mai substantial, permitandu-le sa ridice cutii grele ca si cum acestea ar fi doar niste simple cutii de carton goale.

Asa ca, cei de la Panasonic sunt in cautarea de a face din „Power Loader” o realitate, asa ca, au dezvoltat un costum numit „Suit Powered”, care sprijina mecanic forta fizica care permite utilizatorului sa ridice obiecte grele, similare cu „Power Loader”. Costumul de la Panasonic are chiar si o asemanare cu costumul folosit in filmul Alien, dovedind ca cinematografia influenteaza intr-o oarecare masura progresele in tehnologie.

„Suit Power” este conceput pentru a ridica obiecte care cantaresc 220lbs (100 kg), dar totodata, se poate deplasa cu o viteza de aproape 5 MPH. „Suit Power”, poate rula pe o singura incarcare a bateriei mai bine de 5 ore, iar bratele acestui costum pot fi comutate, astfel incat acestea nu fac doar aderenta, pot face de asemenea operatiuni care implica percutie, sapat si multe altele.

Compania crede ca acest costum va fi implementat initial in lucrari de constructii, centrale nucleare, dar si in siutatiile de urgenta. Totodata, acesta ar putea fi folosit si sub costumele spatiale cat si la scufundari in scopuri de explorare subacvatice.

Nu se stie inca data exacta cand va incepe sa se produca, dar este de asteptat ca acesta sa se produca in masa incepand cu anul 2015, iar pretul aproximativ cu care s-ar putea vinde se invarte undeva in jurul a 5000 de dolari.

Este de remarcat faptul ca acest costum nu aduce o putere inimaginabila omului care il poarta, dar este un mare plus pentru cei care lucreaza intr-un mediu in care se pune foarte mult accent pe forta. Sunt multe persoane care pot ridica greutati chiar mai mari de 100 kg, dar acest lucru nu se poate face pentru o durata mai lunga de timp.

Un scurt video cu acest costum:

s-ar putea sa-ti placa