Acasa Tehnologie Obiceiurile utilizatorilor de Facebook

Obiceiurile utilizatorilor de Facebook

by Dragos Schiopu

facebookAstazi, Facebook a implinit un deceniu de cand este in mediul online, zece ani in care tot mai multe persoane au inceput sa socializeze in lumea virtuala. In toata aceasta perioada, oamenii au inceput sa isi construiasca anumite obiceiuri atunci cand utilizeaza aceasta retea sociala. Asa ca, Centrul de Cercetare Pew, a aratat rezultatele unui studiu cu privire la retelele sociale, mai exact, ce le displace oamenilor cand vine vorba despre Facebook

Potrivit acestui studiu, cele mai enervante doua lucruri care apar in aceasta retea sunt determinate de tipurile de lucruri pe care oamenii le impartasesc cu prietenii. Treizeci si sase la suta din utilizatori sustin ca le displace foarte mult atunci cand prietenii lor posteaza prea multe informatii cu privire la ei insisi. Acestia au afirmat ca astfel de persoane le aglomereaza exagerat de mult News Feed-ul cu mesaje banale care nu ii ajuta cu nimic.

Pe de o alta parte, la fel de enervant pentru utilizatori este si atunci cand prietenii partajeaza informatii cu privire la adresa lor fara sa li se ceara mai intai permisiunea, aici remarcam fotografiile si check-in-urile. Totodata, utilizatorii simt de multe ori o tenta de gelozie in momentul in care ii vad pe altii ca se distreaza in timpul activitatilor pe care acestia le desfasoara. Aici este bine totusi ca nu constiutie o majoritate, doar 5 la suta au declarat aceste lucruri.

Totodata, 12 la suta din utilizatori au declarat ca cineva le-a cerut sa dea „unfirend” unor anumite persoane doar pentru a le elimina cu totul din reteaua lor. Acest lucru parea foarte enervant pentru persoanele in cauza, dar deobicei persoanele care cer acest lucru au fost afecate intr-un anumit fel de respectiva persoana, trebuie sa ii intelegem pe toti.

Cam acestea sunt cele mai enervante lucruri pe care le intalnesc deobicei utilizatorii de Facebook. Studiul a fost bazat pe interviuri telefonice la care au participat 1800 de persoane cu varsta de peste 18 ani.

s-ar putea sa-ti placa