Acasa Portabile Ozobot-robotelul care va da o alta perspectiva jocurilor

Ozobot-robotelul care va da o alta perspectiva jocurilor

by Dragos Schiopu

Ozobot, nimic interesant pana acum, dar te va pune sa iti doresti unul. Face parte din noua generatie de gadget-uri, este portabil, eficient, si foarte mic. Da, vorbim despre un robot inteligent, care stie sa urmareasca o linie, dar parca tot nu pare interesant, ei bine pana acum au mai fost create astfel de dispozitive, dar niciunul la fel de bun. Acesta pe langa faptul ca stie sa urmeaze o linie trasata pe un carton, poate chiar sa umble pe tableta ta.

Ozobot este un robot al anului 2014, distractiv si fascinant care poate sa se miste cursiv pe tablete sau pe orice alte suprafete fizice, putand astfel sa se joace anumite jocuri multiplayer sau single player.

Este unul dintre putinele dispozitive create la scara industriala care poate sa faca parte atat din lumea digitala cat si din cea fizica. La primul contact cu acesta nu vei observa dacat un mic robotel, cu o forma aproape sferica, care nu se poate misca. Odata activat, acesta poate urmari diferite linii pe care le trasezi atat pe suprafete fizice cat si digitale. Este ajutat de 5 senzori de miscare care il va tine mereu pe traseu indiferent daca e desenat pe o hartie sau pe o tableta. Pe langa aceasta abilitate el mai intelege culorile, astfel putand merge cu viteza mai mare, se poate roti, incetini s.a.m.d

In acest moment exista 4 jocuri create pentru el, care constau in urmarirea unor trasee incercand sa ajunga inaintea adevrsarului la linia de sosire.

Ozobot a fost prezentat prima data la CES 2014 dar va fi lansat pe KickStarter dorind sa stranga 100.000$.

La mijlocul anului 2014 se lanseaza cu un pret de 60$.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul official OzoBot.

s-ar putea sa-ti placa