Acasa Tehnologie Open Data Hackathon, maraton de programare, in decembrie la Brasov

Open Data Hackathon, maraton de programare, in decembrie la Brasov

by Dragos Schiopu

Open Data Hackathon este un maraton de programare destinat elevilor, studentilor, dar si programatorilor din companiile IT.

open data

Evenimentul va avea loc in perioada 12 – 14 decembrie la Brasov si se distinge de alte evenimente similare prin dimensiunea civica, prin faptul ca programatorii vor folosi seturi de date publice deschise puse la dispozitie de Primaria Brasov si de platforma guvernamentala data.gov.ro. Astfel, aplicatiile rezultate vor fi destinate cetatenilor, nu consumatorilor.

Inscrierile se fac pe bv2014.datedeschise.ro, iar participarea este gratuita. Open Data Hackathon este un eveniment finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Evenimentul este organizat de Coalitie in parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov, cu sprijinul Departamentului pentru Servicii Online si Design din cadrul Guvernului Romaniei, si al Primariei Brasov.

Coalitia pentru date deschise este o platforma nationala care reuneste organizatii non-guvernamentale si cetateni care promoveaza deschiderea publicarea datelor obtinute din bani publici si detinute de institutiile publice din Romania.

s-ar putea sa-ti placa