Acasa Computere Top 3 programe de captura video 2014

Top 3 programe de captura video 2014

by Dragos Schiopu

Te-ai gandit  vreodata ca e mult mai usor sa ii arati video unui prieten cum se rezolva o problema decat sa ii explici? Asadar, progamele de captura video va permit acest lucru doar cu putina munca si devotament.

Va prezint cu drag 3 programe pe care le folosesc pentru captura video a ecranului.

1. Fraps

fraps-setup

Fraps este programul ideal pentru inregistrari video in jocuri. Are o gama larga de obtiuni si nu necesita specificatii prea mari din partea computerului. Poate face inregistrari la o rezolutie full HD, captura photo de ecran in timpul filmarii, si arata in timp real FPS-urile din joc.Captura este video cat si audio.
in versiunea 3.3 fraps suporta functii Nvidia stereosopic si soundrecording de la Ventrilo & TeamSpeak.

Programul poate fi folosit in versiune demo pentru 30 ( secunde ) si cumparat de pe site-ul official

Il recomand pentru toti pasionatii de gaming care vor sa isi inceapa o cariera pe youtube.

2. Bandicam

bandicam-07-652x535

Un program cu promisiuni mari, ajuta utilizatorul sa preia informatii video de pe desktop-ul computerului si sa le trimita mai departe. Este usor de utilizat, si functioneaza relativ bine si pe calculatoare mai vechi. Are diferite optiuni de inregistrare video intocmai pentru a transmite o experienta unica. Este folosit atat de gameri cat si de utilizatorii clasici, deoarce functiile sale permite inregistrari atat in jocuri cat si pe desktop. Cateva exemple de jocuri si aplicatii in care puteti inregistra ( Minecraft, WOW, MapleStory, iTunes, YouTube, PowerPoint, Excel, Firefox, HDTV, Webcam, Skype, Video chatting, jocuri Java/Flash, Streaming video şi imaginea ecranului. )

Functii avansate:

  • Înregistrare DirectX/OpenGL (*.avi)
  • Înregistrarea unei zone dreptunghiulare a ecranului(*.avi)
  • Captura de imagini (BMP, PNG, JPG)
  • Suport pentru H.264, Xvid, MPEG-1, MJPEG, MP2, PCM
  • FPS Control/Overlay

Caracteristici conform producatorului:

  • Creează fişiere video extrem de mici ca mărime
  • Face înregistrări video cu o durară mai mare de 24 ore
  • Rezoluţia înregistrărilor video poate ajunge până la 2560×1600
  • Încărcarea directă fără conversie a fişierelor video (720p/1080p) pe YouTube
  • Mărimea fişierelor este nelimitată (peste 3,9GB)

Programul este disponibil atat in versiune DEMO cat si in versiune premium.

3. Camtasia

CamtasiaStudio5_01large

Camtasia unul dintre cele mai cunoscute programe de video recording si video editing in anul 2013. Va puteti inregistra actiunile de pe ecranul monitorului, putand astfel sa creati de exemplu de video cu elemente instructive referitor la a numite actiuni pe care le-ati facut. Pe langa optiunea clasica de inregitrare video acesta mai vine in pachet si cu un software dedicat pentru montare, egalizare video. De la versiune nr. 6.0 Camtasia poate encoda streem-uri in format H.264/MPEG-4-AVC , chiar si rezolutie HD daca aveti nevoie de calitate maxima.

Programule este disponibil in versiune demo si poate fi achizitionat de pe site-ul oficial la un pret decent.

Recomand tuturor sa incurajele cumparare produselor direct de pe site-urile oficiale si sa evite pe cat posibil crackuirea acestora.

 

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Lucian Florescu 01-03-2014 - 16:26

Pana in prezent am folosit doar Camtasia si Fraps, dintre cele doua merg clar pe Camtasia, mi se pare ca filmeaza la o calitate mult mai inalta. Acum dupa recenzia ta poate voi oferi o sansa si lui Bandicam.

Ioan Mihai 02-03-2014 - 14:23

Personal am ajuns la concluzia ca Fraps este singurul care chiar stie sa faca o captura buna indiferent de situatie. Chiar daca o face fara comperesie si necesita editare dupa aceea.

Petre Dănuţ Andrei 04-03-2014 - 06:50

Bandicam e cel mai bun. Le-am folosit pe toate 3. Camtasia cere multe resurse. Fraps face un video de 3 minute cu 50 de GB. Bandicam e cel mai bun. Calitate foarte buna si dimensiune ok ca sa se poata pune pe youtube.

Comentariile sunt inchise.