Acasa Tehnologie O noua tehnologie poate dubla autonomia bateriei telefoanelor mobile

O noua tehnologie poate dubla autonomia bateriei telefoanelor mobile

by Dragos Schiopu

maxresdefault

Bateria telefoanelor mobile reprezinta una dintre cele mai mari probleme pentru dezvoltatori si utilizatori, intrucat autonomia nu este suficient de mare incat sa satisfaca toate cerintele si nevoile. Tot mai multe companii se zbat sa gaseasca o solutie perfecta prin care bateria telefonului sa tina mai mult, sa se incarce mai repede si daca s-ar putea sa acumuleze energie electrica si in timpul mersului. Insa, pana cand tehnologia va mai evolua va trebui sa ne limitam la ceea ce avem.

Se pare ca britanicii de la compania Dyson au investit 15 milioane de dolari in dezvoltarea unei tehnologii care va dezvolta andurata bateriilor de la telefoanele mobile si nu numai. Intrucat bateria de la telefon reprezinta una dintre cele mai mari probleme pentru toti utilizatorii, cei de la Dyson vor sa faca pasul cel mare, sa creeze una dintre cele mai bune baterii din lume, cu o autonomie extrem de ridicata care sa fie pe placul tuturor.

Viitoarea baterie a celor de la Dyson poarta denumirea de Sakti3 si a fost prezentata drept bateria pentru telefon cu cea mai mare autonomie din lume. Bateria este doua ori mai buna fata de cele clasice bazate pe tehnologie veche, pe litiu-ion.

Conform spuselor celor de la Phonearena se pare ca noua baterie se va folosi de un amestec de electrozi si litiu, fapt ce le va oferi o autonomie mult mai mare. Intrucat viitoarea baterie a celor de la Dyson nu este bazata pe electrolit lichid, riscul de a exploda a devenit inexistent, oferind un grad mai mare de siguranta, atat pentru sanatatea utilizator cat si a telefoanelor mobile. Conform cercetatorilor, cantitatea de energie electrica ce poate fi stocata pe o asemenea baterie este de doua ori mai mare decat cea a bateriilor folosite in prezent.

Gratie noii tehnologiei, bateria va fi mult mai usor de produs si va avea un cost mult mai scazut.

s-ar putea sa-ti placa