Acasa Telefoane Cum sa iti recuperezi datele din telefon daca au fost sterse

Cum sa iti recuperezi datele din telefon daca au fost sterse

by Dragos Schiopu

recover-deleted-files-froma-Android

Cu siguranta daca folositi un terminal mobil ati avut probleme in recuperarea datelor. Probabil ca din neatentie sau din graba ati reusit sa stergeti anumite informatii de care aveati nevoie si nu ati gasit nici-o metoda prin care sa le recuperati. Din fericire, metoda prin care puteti recupera anumite date din telefon este destul de usoara si poate fi executata de catre toti utilizatorii unui terminal Android cat si iOS.

Pentru ca recuperarea sa se desfasoare mult mai rapede si fara probleme, aveti nevoie de un PC si de un cablu USB sa conectati terminalul mobil. „Este bine de stiut ca partea de stocare a oricarui dispozitiv Android este partitionata. Zona in care se stocheaza fotografii, muzica, filme, clipuri video sau diverse alte fisiere se comporta ca o memorie externa” a relatat Adriana Vlad, de la EuroGSM.

In momentul in care aveti instalat pe telefon un manager de fisiere, ve-ti observa ca aveti doua locatii. Device – directorul in care sunt stocate toate fisierele din sistem si Storage – locul in care sunt stocate celelalte informatii descarcate de pe internet si nu numai. Daca s-au sters anumite fisiere din directorul Storage, recuperarea se poate face foarte usor cu ajutorul unor programe dedicate si a unui calculator.

Unele dintre cele mai cunoscute astfel de programe sunt: Recuva, iCare Data Recovery si Pandora Recovery. Programele sunt gratuite si usor de folosit, intrucat utilizatorul va trebui doar sa conecteze telefonul la calculator si sa urmeze pasii pe care software-ul ii indica.

In comparatie cu telefoanele cu Android, cei de la Apple au un sistem mult mai bun de siguranta, prin care datele beneficiaza de o criptare cat mai complexa. Recuperarea datelor in cazul celor ce folosesc iOS se face ceva mai greu daca sunt stocate pe memoria flash a dispozitivului, folosind iOS fiind Recover Trashed Data. In cazul in care recuperarea se face pe un card de memorie extern totul devine mult mai simplu, folosind PC Inspector Smart Recovery, PhotoRec, Digicam Photo Recovery, Power Data Directory.

s-ar putea sa-ti placa