Acasa Tehnologie O noua metoda de printare 3D a fost descoperita

O noua metoda de printare 3D a fost descoperita

by Dragos Schiopu

Mark-One-Carbon-Fiber-3D-Printer-2

Daca pana acum vi s-a parut fascinanta noua creatie in domeniul printarii 3D, acum cu viitoarea imprimanta totul devine si mai interesant, avand o putere de lucru de 25 de ori mai rapida fata de modelele actuale de pe piata. Imprimanta 3D a devenit virala in toate domeniile, a devenit virala atat din punct de vedere a usurintei prin care poate sa creeze anumite obiecte 3D cat si prin dimensiunile ei. Imprimarea 3D a devenit o necesitate, fie ca vrem sa facem o macheta pentru firma sau un proiect pentru facultate, o astfel de imprimanta inteligenta ne-ar putea ajuta.

Dezvoltarea imprimantelor 3D a devenit o revolutie, atat din punct de vedere a tehnologiei cat si a medicinei, industrei si aeronatucii, cat si in viata de zi cu zi. Din pacate la momentul de fata singurul dezavantaj al acestor imprimante este reprezentat de timpul alocat unei printari 3D, a unui obiect de mici dimensiuni. Carbon 3D este prima companie ce promite sa schimbe procesul de printare, promite sa integreze o noua metoda, cu ajutorul careia sa scada timpul de printare de 25 de ori.

Carbon 3D are la baza tehnica CLIP (Continuous Liquid Interface Production) cu ajutorul careia rasina fotosensibila si dispozitivul laser lucreaza in comun pentru a face posibila printarea in 3D. In comparatie cu tehnica folosita la momentul de fata pe imprimantele 3D, CLIP beneficiaza de un fascicul laser combinat cu oxigen.

Sistemul pe baza caruia functioneaza printarea se realizeaza datorita unei ferestre transparente si permeabile de oxigen, cu ajutorul careia se controleaza cantitatea de oxigen si lumina distribuita pe suprafata de rasina lichida. Noua imprimanta 3D este capabila sa ofere un control ridicat din punct de vedere a expunerii, putand fi folosita si pentru construirea unei bucati de material de zeci de microni grosime.

La momentul de fata intregul proiect este in desfasurare si are nevoie de un capital de 41 de milioane de dolari pentru a fi implementat si produs in serie, astfel facand imprimarea 3D extrem de rapida si eficienta.

s-ar putea sa-ti placa