Acasa Tehnologie NVIDIA Titan X, o placa video cu 12 GB VRAM

NVIDIA Titan X, o placa video cu 12 GB VRAM

by Dragos Schiopu

La evenimentul MWC 2015 desfasurat saptamana trecuta, NVIDIA a anuntat o noua placa video numita Nvidia Titan X. Aceasta placa video este a 4-a din generatia gamei Titan.

Titan X este o versiune single-CPU, dispune de 12 GB VRAM si de 8 miliarde de tranzitori. Titan X dispune de un nucleu GM200 Maxwell GPU care este numit si „Big Maxwell” deoarece este cel mai mare nucleu inregistrat si fabricat. Aceasta placa video dispune de-o memorie de 12 GB VRAM si ruleaza pe 384 biti. Nucleul este creat de catre TMSC si este construit pe un proces de fabricatie de 28 nm. Acesta este unul dintre cele mai mari nuclee folosite pe o placa video GeForce GTX. Momentan nu se cunoaste frecventa pe care va rula aceasta placa video dar se zvoneste ca va rula pe 100 MHz, care este mai mica decat a unei placi video GTX 980 GeForce.

GeForce-GTX-Titan

Nvidia Titan X va folosi cel mult 350 de wati, dintre care doar conectorul de alimentare foloseste 75 de wati. S-ar putea folosi si mai putini wati dar aceasta placa video este construita pe 8 miliarde de tranzitori asa ca este de asteptat un astfel de consum.

Pe baza testelor de pe internet aceasta placa video este cu aproximativ 30% – 35% mai rapida decat GTX 980 GeForce, cu peste 40%-50% mai rapida decat Radeon R9 290X si cu doar 5% – 10% mai lenta decat Titan Z.

Placa video este destinata pasionatilor de jocuri si va fi ajutata de memoria ram de 12 GB pentru a rula pana si cele mai pretentioase jocuri. Un test facut pe Titan X arata ca jocul Assasin Creed Unity pe o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli va folosi o memorie ram de 6 GB.

Placa video va avea un pret sub 1000 de dolari dar alte site-uri precizeaza ca placa video va avea un pret intre 999 – 1349 de dolari. Zvonul cel mai raspandit pe internet zice ca placa video Nvidia Titan X se va lansa saptamana viitoare pe 17 martie.

 

 

s-ar putea sa-ti placa