Acasa Tehnologie Ecranul de 5 inch, IPS, Quad HD si care foloseste tehnologia In-Cell

Ecranul de 5 inch, IPS, Quad HD si care foloseste tehnologia In-Cell

by Dragos Schiopu

Compania Japan Display Inc. a anuntat un ecran impresionant cu o rezolutie Quad HD care foloseste tehnologia In-Cell. Acest ecran este primul care foloseste tehnologia In-Cell pe QHD.

Ecranul are o diagonala de 5 inch, o rezolutie a pixelilor de 2560 x 1440, avand astfel o densitate a pixelilor de 586ppi si astfel depaseste ecranul folosit la Samsung S6, Samsung S6 Edge si Samsung Galaxy S5.

Cel mai important aspect nu este ca acest ecran bate ecranele folosite pe Samsung S6 si Samsung S6 Edge, ci ca acest ecran este primul care foloseste tehnologia In-Cell pe un panou Quad HD. Cu ajutorul acestei tehnologi ecranul telefonului are o grosime mai mica deoarece stratul tactil capacitativ este integrat in suprafata protectoare, astfel grosimea si greutatea ecranului sunt mai mici.

jdi-wqhd

 

Ecranul este unul de tip IPS, care foloseste tehnologii IPS-Neo, aceste tehnologii sunt folosite pentru imbunatatirea nivelului de negru. Ecranul dispune si de tehnologia Pixel Eyes. Ecranul mai dispune si de un contrast de 1500:1, o iluminare de 500 cd/m2 si unghiuri de vizibilitate mai largi de 160 de grade.

Compania nu a precizat daca ecranul va beneficia de o memorie interna care va reduce consumul de energie, ca in cazul LG G2 care beneficiaza de o astfel de memorie.

Japan Display a prezicat ca acest tip de ecran a intrat in productie de masa si astfel dispozitivele care vor beneficia de acest ecran nu vor intarzia foarte mult timp. Compania Japan Display nu a precizat si care sunt clientii pentru noul ecran dar unele zvonuri spun ca Apple este prima companie care va integra un astfel de ecran in dispozitivele create.

 

s-ar putea sa-ti placa