Acasa Tehnologie NSA vrea să ştie tot, dar cu un efort minim

NSA vrea să ştie tot, dar cu un efort minim

by Dragos Schiopu

NSA

NSA sau National Secity Agency ar trebui să se ocupe cu securitatea statului american, însă Edward Snowden a dezvăluit foarte multe din ceea ce face cu adevărat această agenţie. După ce am aflat că NSA are acces la toate email-urile (google, yahoo, etc) şi că poate să obţină multe detalii de la smartphone-uri (precum locaţia, mesaje, numere de telefon din agenda telefonului, etc), acum NSA plănuieşte să creeze un calculator ce poate decripta orice cod.

Pentru a putea decripta orice cod este nevoie de un calculator foarte puternic, mai precis este nevoie de un procesor foarte rapid. Edward Snowden spune că NSA lucrează chiar la un calculator cuantic. Alte ştiri despre un calculator cuantic avem de la IBM. Aceştia spuneau că lucrează la un astfel de computer pentru a spori securitatea şi viteza de calcul a calculatorului.

Problema apare în momentul în care aceste calculatoare sunt folosite în scopuri negative. Un calculator cuantic poate decripta (teoretic) orice cod într-un timp foarte mic. Cu toate acestea, Scott Aaroson a declarat pentru Washington Post că este imposibil ca NSA să aibă o tehnologie atât de avansată.

Totuşi, să nu uităm că şi fără acest calculator NSA poate accesa orice email, telefon şi poate obţine orice informaţie doreşte. Este foarte interesant că un stat care luptă pentru drepturile omului distruge treptat ceea ce ”vrea” să apere.

s-ar putea sa-ti placa