Acasa Computere LG nu mai doreste sa se ocupe de clasicele PC-uri

LG nu mai doreste sa se ocupe de clasicele PC-uri

by Dragos Schiopu

lgCompania sud-coreeana LG a decis recent sa iasa cu totul din fabricarea de utilitare pentru calculatoarele noastre cele clasice. LG Electronics face parte din top 3 al producatorilor de terminale mobile, situandu-se in aceasta categorie dupa cei de la Nokia si Samsung.

Aceasta companie este recunoscuta la nivel international datorita productiei de televizoare (sau monitoare) LCD, televizoare cu plasma, dispozitive de stocare, dar si de echipamente de climatizare.

Analizand foarte bine piata, oficialii LG au declarat ca nu mai doresc sa produca echipamente pentru PC deoarece vanzarile pentru acestea au scazut foarte mult in ultimii ani, vanzarile companiei ajungand astazi la jumatate fata de vanzarile care au fost inregistrate in anul 2010, raportandu-ne strict la acest capitol.

Dupa renuntarea totala la fabricarea acestor dispozitive, toate fortele vor fi indreptate catre nisele care sunt cu adevarat profitabile, mai exact, vor lua exemplul Samsung si vor da o importanta si mai mare producerii de dispozitive mobile, pe primul plan situandu-se bineinteles telefoanele inteligente.

Totusi, nu trebuie sa uitam ca LG este un contracandidat serios pentru Samsung si Apple, acestia aducand pe piata telefoanelor foarte multe varfuri de gama la un pret mult mai accesibil decat al marilor jucatori. Spre exemplu, LG G2, LG Optimus G Pro, dar totodata, Google a avut foarte multa inceredere in aceasta companie, de aceea au colaborat in realizarea telefonului Nexus 4, aceasta afirmatie este validata din pricina faptului ca acestia au dorit sa colaboreze si pentru Nexus 5, unul dintre cele mai bune telefoane privind pe graficul calitate – pret.

Foarte multe persoane au declarat ca nu sunt surprinse de aceasta decizie a sud – coreenilor, dar mai mult, afirma ca este o decize foarte normala avand in vedere ce spune in aceste momente piata de dispozitive electronice. Acum LG se poate indrepta tot mai mult catre ceea ce se cauta, merita sa ne asteptam la cat mai multe gadgeturi interesante din partea lor.

s-ar putea sa-ti placa