Acasa Tehnologie Norvegienii au creat un robot capabil sa invete precum un copil

Norvegienii au creat un robot capabil sa invete precum un copil

by Dragos Schiopu

vc

Intr-o lume in care totul devine din ce in ce mai dominat de roboti, cativa norvegieni si-au pus mintea la contributie si au creat un model unic, un robotel capabil sa invete precum un copil. Acesta preia informatiile si le stocheaza in baza de date, astfel incat atunci cand vrea sa desfasoare o actiune sau sa discute cu o persoana, sa poata avea toate ideile si cuvintele necesare. Robotii, in viitor vor avea o importanta extrem de uriasa, atat pentru faptul ca vor putea fi folositi la locul de munca, pentru a eficientiza si mai mult procesul de lucru, cat si datorita sistemelor de invatare rapida. Intrucat rezultatul oferit pana la momentul de fata pentru inteligenta artificiala, nu i-a multumit pe cercetatori, acestia vor sa vina cu o schimbare, mai exact sa faca un robot diferit de toti ceilalti.

Robotul, conform ultimelor informatii, porneste la fel ca orice om, de la 0, fara nici-o cunostinta, fiind capabil ca pe viitor sa dobandeasca suficient de multe informatii pentru a putea purta o conversatie sau de a executa anumite sarcini, doar prin comenzi vocale. Self, asa cum a fost denumit de catre dezvoltatori, are capabilitatea de a analiza sunetul precum urechea umana cat si de a retine imagini, intocmai pentru ca procesul sa devina mult mai usor, iar dispozitivul sa perceapa mult mai repede informatia. Acesta a participat si la cateva expozitii in care a putut comunica cu oamenii, dovedind cat de bine poate acumula cunostinte, raspunzand la anumite intrebari.

Daca aceasta tehnologie se va dezvolta suficient de mult incat robotul sa poata procesa informatia mult mai repede, eventual ca o singura baza de date de la un robot sa fie copiata si legata cu un alt robot pentru a putea face posibila crearea in masa, dezvoltatorii vor fi tot mai aproape de a da un rezultat oficial si foarte bun pentru inteligenta artificiala.

s-ar putea sa-ti placa