Acasa Tehnologie Nokia cumpara Alcatel-Lucent

Nokia cumpara Alcatel-Lucent

by Dragos Schiopu

Chiar daca nu am mai prea auzit vesti de la aceasta companie, se pare ca Nokia inca mai exista si chiar doreste sa se extinda. Astfel acestia si-au aratat interesul fata de compania de telecomunicatii Alcatel-Lucent pentru care sunt dispusi sa ofere suma de 16.6 miliarde de dolari, suma pentru care compania Alcatel-Lucent ar deveni din 2016 proprietatea celor de la Nokia.

Daca cei de la Nokia vor reusi sa achizitioneze aceasta companie, pe piata comunicatiilor va reprezenta un nume destul de sonor precum si amenintator pentru cei de la Ericsson, companie care momentan este lider pe aceasta piata. De asemenea numele de Alcatel-Lucent nu va mai fi la fel de intalnit dupa achizitia dorita de catre Nokia.

Stirea este sustinuta de catre un comunicat de presa oferit presei:

“The combined company will be uniquely positioned to create the foundation of seamless connectivity for people and things wherever they are. This foundation is essential for enabling the next wave of technological change, including the Internet of Things and transition to the cloud. With more than 40,000 R&D employees and spend of €4.7 billion in R&D in 2014, the combined company will be in a position to accelerate development of future technologies including 5G, IP and software-defined networking, cloud, analytics as well as sensors and imaging.”

Astfel se pare ca Nokia nu a murit odata cu vanzarea divizie de telefoane mobile ci mai exact acestia cauta sa se reprofileze, ceea ce pare o decizie destul de buna.

Men are silhouetted against a video screen with an Nokia logo as he poses with an Nokia Lumia 820 and Samsung S4 smartphones in this photo illustration taken in the central Bosnian town of Zenica

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.