Acasa Tehnologie Gateste inteligent folosind mainile robotice

Gateste inteligent folosind mainile robotice

by Dragos Schiopu

x2x

Cine si-ar fi imaginat vreodata ca robotii vor deveni unii dintre cei mai buni bucatari din lume. Conform ultimei inovatii din acest domeniu, se pare ca noul robot sau mai degraba spus „noile maini dibace robotice” sunt in stare sa pregateasca 2.000 de feluri diferite de mancare. Stand bine si analizand, noua descoperire reprezinta una dintre cele mai noi tehnologii ce au menirea de ai ajuta pe oameni sa gateasca mai usor, fara prea mult efort.

Este destul de greu sa pregatesti un preparat mai sofisticat, cu temperatura si canitatile de ingrediente exacte, astfel toate aceste actiuni sunt mult mai usor de realizat cu ajutorul noului robot bucatar. Noul robot ar putea revolutiona pe viitor tot ceea ce stim despre gatit, despre modul de servire si mai ales integrarea sa in restaurante. Robotul bucatar a fost creat de Moley Robotics si este in stare sa faca deja o supa crema de crab extrem de delicioasa, facand exact aceleasi gesturi precum un masterchef adevarat. Conform producatorilor, prima varianta a acestui robot va iesi pentru prima data pe piata inncepand cu anul 2017, oferindu-le astfel tuturor o gama variata de preparate, mai exact 2.000 de feluri diferite.

Daca noul robot bucatar va deveni extrem de cautat si va avea succes, producatorii promit sa il faca extrem de usor de folosit, apasand doar un buton iar masa sa se pregateasca in doar cateva minute fara nici-un fel de efort. Mainile robotului sunt construite din 24 de articulatii, 20 de motoare si 129 de senzori cu ajutorul carora se vor putea reproduce miscarile umane, ale unui bucatar priceput.

x3x

Compania intentioneaza sa ii creeze si o aplicatie pentru telefon noului robot, permitandu-i astfel sa se conecteze la internet si sa descarce retete pe care ulterior sa le puna in aplicare. Robotul bucatar pe langa abilitatea de a gati extrem de bine poate deveni si un bun profesor pentru cei ce vor sa invete tainele gatitului si modul de preparare a unor anumite mancaruri.

https://www.youtube.com/watch?v=j1aeBnXNNL4

s-ar putea sa-ti placa