Acasa Tehnologie Nokia Asha 308 și Asha 309

Nokia Asha 308 și Asha 309

by Dragos Schiopu

Nokia lansează astăzi 2 noi telefoane din seria Asha Touch, Asha 308 și Asha 309, ce au un design asemănător cu C7. Cele 2 modele au un ecran de 3 inch, touchscreen capacitiv, cameră foto de 2 mpx și sistem de operare Asha Touch bazat pe gesturi. Deși analiștii de la GfK consideră că telefoanele Asha Touch sunt smartphones, aceste telefoane sunt bazate pe sistemul de operare Series 40 de la Nokia, sunt bine construite, din materiale de calitate și oferă performanță, funcții și servicii asemănătoare cu cele oferite de un smartphone.

Cele 2 modele nou lansate sunt cele mai ieftine modele cu ecran capacitiv de pe piață,având un preț de pornire de 100$, la care se vor adăuga taxe transport, vamă, adaos etc.

Nokia Asha 308

Este disponibil în culorile negru sau golden light, este un telefon dual sim cu Easy Swap, ceea ce permite schimbarea rapidă a cartelelor SIM, fără a reporni telefonul. Telefonul dispune și de un sistem inteligent de contorizare a traficului de date de pe cele 2 cartele SIM, de stabilire a unor permisii per SIM și a unui volum maxim de date ce poate fi transferat.

Nokia Asha 309

Nokia Asha 309 are doar o singură cartelă SIM, însă are conectivitate WiFi. Vine cu o aplicație pentru Internet radio preinstalată. Variante de culoare: alb sau negru.

Asha Touch

Asha Touch este sistemul de operare care dă viață acestor 2 telefoane. Asha Touch include aplicații precum Nokia Maps, rețele social, Data counters, E-mail etc. Alte mii de aplicații pot fi descărcate din Nokia Store.

Alături de Asha 308 și Asha 309, Asha Touch poate fi regăsit și pe Asha 305, Asha 306 și Asha 311.

s-ar putea sa-ti placa