Acasa Computere Noile Sony Vaio aduc touchscreen-uri

Noile Sony Vaio aduc touchscreen-uri

by Dragos Schiopu

Expozitia Computex 2013 este in plina desfasurare in Taipei, Taiwan, si toti jucatorii principali din industria de computer hardware au iesit la rampa cu cele mai noi produse. Astazi ne vom arunca un ochi asupra celor de la Sony si gama lor Vaio.

Seria Fit

sony-vaio-fit-series-15-touchSony lanseaza o serie noua de laptopuri Vaio numita Fit, menita sa acopere nevoile de nivel mediu pentru un utilizator de Windows 8. Fiecare model Fit va veni cu caracteristici standard pentru orice home computer cum ar fi WLAN de 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 3.0, web cam HD, touchpad cu suport pentru gesturi precum si o unitate Blu-Ray/DVD.

Acum ceea ce este inedit in legatura cu seria Fit este ca modelele Fit 15 si Fit 15 vor veni cu touchscreen, in timp ce acesta va fi optional pentru F14E/F15E. Singura diferenta intre F14 si F15 este dimensiunea ecranului, primul avand 14 inch si al doilea 15.5.

Toate modele Vaio Fit suport Near Field Communication – NFC – asta inseamna ca se vor putea conecta instant cu orice casti, difuzoare sau dispozitive NFC printr-o simpla atingere.

Toate modele vin cu optiuni HDD hibride, oferind capacitati de stocare pana la 1 TB cu 8 GB de memorie flash NAND pentru a lansa aplicatii mai repede; F14 si F15 vin cu optiuni de SSDuri.

Seria Fit include optiuni de procesoare Pentium si Intel Core i, pana la 8 GB de RAM, precum si Intel HD integrat sau NVIDIA GeForce. Modelele cu ultima optiune vor utiliza tehnologia NVIDIA Optimus pentru a imbunatati performantele laptop-ului cand este vorba de cerinte grafice ridicate, cum ar fi in cazul jocurilor sau al editarii video.

Duo 13

13-summer-vaio-duo-13Modelul Duo 13 este un cu totul alt animal in comparatie cu Seria Fit, fiind menit pentru artisti care lucreaza in mediul digital, dar cu cateva calitati specifice tabletelor. In primul rand Sony promite pentru Duo 13 culori true-to-life – culori ca in realitate – pe ecranul Triluminos de 13.3 inch, capabil de o rezolutie de 1920 X 1080.

Caracteristica principala este una de ordin mecanica care da voie ecranului sa faca tranzitia intre modul cu tastatura si cel de tableta grafica fara a fi necesar sa fie rotit. Ecranul este multi-touch si va raspunde atingerilor unui deget in ambele moduri de lucru, dar laptopul vine si cu un stylus sensibil la presiune pentru ilustratii mai precise.

Variantele de procesoare pentru Duo 13 ajung pana la Intel Core i7, cu un maxim de 8 GB de LPDDR3 RAM si exista si optiunea de SSD la 512 GB.

Seria Pro

vaio-pro-13Seria Vaio Pro a venit cu doua noi modele despre care Sony noteaza ca sunt cele mai usoare Ultrabook-uri cu touchscreen.

Pro 11 si Pro 13 cantaresc 0.87 kg si 1.06 kg respectiv, chiar si cand au bateriile instalate. Carcasele lor sunt construite cu fibra de carbon uni-direcitonala care urmareste un design hexagonal, facandu-le astfel si usoare si foarte rezistente.

Pro 11 vine cu un monitor de 11.6 inch, in timp ce Pro 13 vine cu unul de 13.3, dar ambele sunt monitoare Triluminous capabile de full HD la rezolutie de 1920 X 1080 cu o ratie de 16:9.

Bateria lui Pro 11 va tine pana la 11 ore, in timp ce bateria lui Pro 13 pana la 8 ore.

http://news.thewindowsclub.com/wp-content/uploads/2013/05/sony-vaio-fit-1.jpg

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.