Acasa Tehnologie NASA construieste un sistem de control al traficului pentru drone

NASA construieste un sistem de control al traficului pentru drone

by Dragos Schiopu

NASA lucreaza la un sistem de control al traficului pentru drone. New York Times declara ca Agentia Spatiala din Statele Unite lucreaza la crearea unui sistem de gestionat vehicule care zboara la o inaltime de 100-200 de metri, mult mai jos decat un avion conventional. Sistemul dezvoltat de NASA ar trebuii sa verifice traficul altor drone care zboara la inaltime mica, ajutand vehiculele sa evite coliziunea cu alte cladiri, si sa scaneze conditile meteo pentru a nu pune in pericol micutele navete.

sistem control trafic nasaIn timp ce sistemul pentru drone va functiona pe acelasi principiu ca si sistemul de control de trafic al aviatiei, New York Times declara ca sistemul de control al traficului al Agentiei Spatiale va fi complet automat. Parimal H. Kopardekar, principalul cercetator de la NASA care este responsabil cu programul, a declarat ca prima aplicatie a programului va fi in zone nepopulate, executand sarcini precum monitorizarea lanurilor de porumb sau a conductelor de petrol. „In agricultura”, a spus doctorul Kopardeka, „sper ca vom vedea ceva actiune in interior anul viitor”.

Companii uriase pariaza ca livrarea la domiciliu a produselor cu drona va fi viitorul vanzarilor cu amanuntul. Amazon si Google au anuntat ca lucreaza la programe care fac posibilul ca dronele sa livreze acasa produsele comandate. Ambele companii au probleme cu legislatia privind survolarea cu drone. Cei pasionati le pot folosi atata timp cat nu deranjeaza alte persoane, dar Administratia Federala a Aviatiei a Statelor Unite inca interzice folosirea comerciala a dronelor. Conform planurilor institutiei NASA, sistemul de trafic de control ar putea sa devina util cat de curand. Purtatorul de cuvant al Administratiei Federale a Aviatiei a declarat pentru New York Times ca are in planificare intentia de a publica hotararile pentru dronele fara pilot la sfarsitul acestui an. Google se asteapta ca „in cativa ani, dar mai putin de un deceniu” vehiculele zburatoare fara pilot sa livreze clientilor pasta de dinti si aparate electronice in fata treptelor casei noastre.

s-ar putea sa-ti placa