Acasa Tehnologie Muse, gadgetul care te ajuta sa te relaxezi

Muse, gadgetul care te ajuta sa te relaxezi

by Dragos Schiopu

In zilele noastre, este foarte rar si dificil sa gasesti un gadget care se concentreaza mai mult pe concentrare si liniste, decat pe productivitate si divertisment. Totusi, acest lucru nu este imposibil: bratara pentru cap Wave se comporta precum un scanner al impulsurilor cerebrale, antrenandu-ti mintea.

Tehnologia care face acest lucru posibil este numit electroencefalografie, care, in termeni practici, monitorizeaza modelele electrice ale creierului. Dupa ce conectezi bratara Muse la un smartphone prin Bluetooth, aceasta te va ajuta sa inveti sa te relaxezi, folosindu-se de puterea creierului tau.
muse-mindfulness-gadget-1092531-TwoByOne
Bratara Muse a fost creata de cei de la Toronto-Interaxon, iar designul sau comod si greutatea usoara o fac suficient de universala pentru a se potrivi aproape oricui – la fel ca o pereche de casti. Muse are sapte senzori , trei pe partea din fata pentru a stabili baza de activitatea creierului, iar ceilalti patru – doi pe interior, doi pe partea cauciucata din spate – au rolul de a masura semnale creierului si de a le traduce in date care urmeaza a fi transmise smartphone-ului.
Screen-Shot-2012-08-15-at-1.30.11-PM
Claim este in momentul de fata singura aplicatie care se potriveste cu gadgetul Muse. Este o aplicatie gratuita care te invata de la cum sa-ti asezi corect bratara in jurul gatului, pana la cele mai complexe tehnici de relaxare. Senzorii de cauciuc sunt cei mai importanti, deoarece ei ajuta bratara sa captureze si sa interpreteze cat mai bine impulsurile din lobii creierului. Senzorii sunt atat de sensibili la miscare si sunet, incat chiar si respiratia greoaie sau clipitul sunt suficiente pentru a schimba informatiile din aplicatie.

Pentru a te relaxa si mai mult, cel mai bine ar fi sa utilizezi castile pentru a asculta naratiunea si muzica date de aplicatia. Exercitiul de inceput este unul de scurta durata si are ca scop calibrarea semnalelor creierului, dar si obisnuirea ta cu gadgetul. Pentru asta, aplicatia iti va cere sa te gandesti la trei categorii diferite , cum ar fi animale muzicieni,actori etc.
20121109082709-Interaxon_headset_05_sml_02
Cand testarea reala incepe, trebuie sa stai cu ochii inchisi si spatele foarte drept . Apoi, vei incepe sa auzi sunete de pe plaja , cum ar fi vantul sau valurile marii. Pe masura ce te calmezi, vantul se opreste usor si pasarile pot incepe sa ciripeasca sunteti intr-adevar intr-o stare de relaxare totala. Cei care au creat bratara Muse spun ca printre beneficii se numara si diminuarea anxietatii, facandu-i pe cei mereu nervosi sa se concentreze mult mai bine si sa fie mai calmi. Bineinteles, pentru a scapa definitiv de problema anxietatii, este nevoie de timp si de supraveghere indeaproape a unui medic.

Pretul bratarii de cap Muse este de aproximativ 1000 RON.

s-ar putea sa-ti placa