Acasa Diverse FreeStyle Libre, gadgetul care ajuta diabeticii

FreeStyle Libre, gadgetul care ajuta diabeticii

by Dragos Schiopu

Diabetul zaharat este una dintre cele mai grele boli existente. Chiar daca poate fi tinuta sub control, aceasta boala iti schimba total viata si poate deveni in timp un chin. Din ce in ce mai multi oameni sunt diagnosticati cu diabet zaharat si numarul victimelor produse de aceasta malarie creste in fiecare an.

Un pacient care sufera de diabet zaharat trebuie sa isi verifice glicemia constant si sa faca injectii cu insulina regulat pentru a-si tine stare de sanatate sub control. Daca daca iau prea multa insulina, nivelul de zahar din sange poate scadea, deci pacientul va suferi de hipoglicemie. Sunt cazuri in care diabeticii trebuie sa faca injectii cu insulina inclusiv noaptea, lucru extrem de deranjant si obositor.
kit_modele_freestyle_libre(2)
Pentru a evita starea de hipoglicemie, care poate provoca boli de rinichi si probleme cardiovasculare, diabeticii trebuie sa evite, chiar sa isi scoata din alimentatie, alimentele ce contin glucide si sa aiba un regim alimentar extrem de sever. Pentru a-i ajuta sa isi tina nivelul de glicemie sub control permanent, cu usurinta, un nou dispozitiv de monitorizare a zaharului din sange s-a lansat.
301819-preview-pressemitteilung-abbott-gmbh-co-kg-abbott-diabetes-care-das-glukose-messsystem-freestyle-libre-von-abbott-ist-ab-heut
FreeStyle Libre este un gadget care ofera un mod rapid pentru a verificarea nivelul de glucoza, aratand si daca zaharul din sange este in crestere sau in scadere. Un senzor de plastic mic, care trebuie inlocuit o data la doua saptamani, este pus in partea superioara a bratului, avand o sonda mic de perforare a pielii. Un ecran portabil afiseaza datele, iar pacientul nici macar nu trebuie sa isi scoata hainele. De asemenea, rezultatele pot fi inregistrate in baza de date, formandu-se grafice si diagrame care arata evolutia pacientului pe o perioada de timp.
Freestyle-Libre-side
FreeStyle Libre nu este primul dispozitiv care poate oferi astfel de informatii detaliate si instante, dar este cel mai ieftin, mai simplu de utilizat si cel mai putin deranjant. Pretul acestui gadget este de 12500 RON pe un an intreg, incluzand schimbarea senzorului de doua ori pe luna. Din pacate, FreeStyle Libre nu este inca disponibil si pentru copii.

Alternative la FreeStyle Libre pe piata din Romania

Din pacate acest produs nu se gaseste momentan spre achizitionare in Romania asa ca ne-am gandit sa venim cu cateva sugestii menite sa va ajute in masurarea glicemiei, aparte la fel de performante si care ofera rezultate de calitate superioara cu costuri mult mai mici decat cele ale senzorilor FreeStyle Libre.

3 aparate pentru masurarea glicemiei

  • Glucometru Healthy Line SHL-G800 – ecran mare, rezultate de mare precizie usor de citit. Are functie de marcare a rezultatelor (inainte sau dupa masa, sau atunci cand ati facut sport). Memoria aparatului permite stocarea a 300 de valori masurate, cu data si ora, pe care le puteti vizualiza in orice moment. Aparatul va veni insotit si de doua cutii cu cate 50 de lame fiecare pentru a putea efectua masurarea glicemiei.
  • Aparat pentru determinarea glicemiei CODE FREE – este un sistem simplu si practic pentru monitorizarea zilnica a glicemiei;
  • Glucometru Bionime Rightest GM 550 – functii avansate, masurare rapida in doar 5 secunde, nivel inalt de confort in utilizare, capacitate memorie – 500 de valori masurate cu data si ora, deconectare automata dupa 2 minute de inactivitate;
Aparat pentru determinarea glicemiei CODE FREE
Aparat pentru determinarea glicemiei CODE FREE
Glucometru Bionime Rightest GM 550
Glucometru Bionime Rightest GM 550
Glucometru Healthy Line SHL-G800
Glucometru Healthy Line SHL-G800

s-ar putea sa-ti placa

12 comentarii

baterieexterna 17-11-2014 - 14:27

interesant….dar nu ne-ati spus si de unde poate fi achizitionat?

Dragos Schiopu 17-11-2014 - 16:27

Am impresia ca ei sunt cei care te pot ajuta:

Abbott Diabetes Care in Romania
Abbott Laboratories SA
Abbott Diabetes Care
Romania, Bucuresti 014459, sector 1,
Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A, Corp B, Parter
România
Phone Number: +0800-390-012

Zaharia 06-03-2017 - 19:39

As dori sa pot cumpăra senzori.

NICOLETA 08-04-2016 - 16:59

as dori sa stiu de unde pot comanda freestyle libre si la ce pret.va multumesc

Gianina manole 21-04-2016 - 21:30

Eu stiu de la o mamica ca exista si pt copii…eu am nevoie de asa ceva…cum as putea sa cumpar cat mai repede?

Roxana 21-04-2016 - 22:00

Buna seara!

Puteți încerca sa luați legătura cu cei care se ocupa de distribuirea acestui produs.

Ii găsiți aici: http://www.freestylelibre.co.uk

Exista si un număr de telefon si o adresa de e-mail la care aceștia pot fi contactați pentru mai multe detalii.

Multă sănătate!

Paula 17-07-2016 - 15:51

Bună ziua !
Am auzit de acest senzor Freestyle Libre si a-si dorii să imi dați o părere !

Marius 19-12-2016 - 09:58

Buna ziua !
Este un produs exceptional. Din pacare nu se comercializeaza si in Romania desi cererea este destul de mare.
Sper ca in cel mult 6 luni sa apara si la noi pe piata.
Succes.

Danciu Damaris 18-02-2017 - 02:12

Senzorii de unde ii putem procura si la ce preţ pe luna?

Liel Niego 12-03-2017 - 20:30

How and where I can buy Free Style Libre in Bucharest Roumania? I am student study in Carol Davilla medical school in Bucharest.. How it is cost?? Can I order from internet?

mircea 17-11-2017 - 17:22

Daca doriti sa cumparati se gaseste in Anglia si costa cam 1000 lei iar la achizitionare primiti si doi senzori din pacate la cumparare senzori separat se poate cumpara cate un singu senzor si costa in jur de 300 lei bucata eu am cumparat si sunt foarte multumit de aparat cumai ca este foarte costisitor

Comentariile sunt inchise.