Acasa Tehnologie Mozilla Firefox va aduce realitatea virtuala in navigarea pe internet

Mozilla Firefox va aduce realitatea virtuala in navigarea pe internet

by Dragos Schiopu

hud-2

Mozilla Firefox, unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate browsere ce exista la momentul de fata pe piata, aduce un nou beneficiu pentru utilizatori. Cu toate ca se gasesc si acum cateva aplicatii ce au ca prim obiect de activitate realitatea virtuala, pe viitor cei de la Mozilla vor sa mai adauge si mai multe prin intermediul noului canal Firefox Nightly.

Incepand cu vara anului 2014 cei de la Firefox au intentionat sa integreze unele aplicatii spre realitatea virtuala. Pentru impresia primului venit, primului servit acestia au lansat deja cateva mici aplicatii bazandu-se numai pe realitatea virtuala. Desigur ca nu se opresc aici si vor sa transforme totul intr-un proiect bine definit, de viitor ce are la baza numai realitatea virtuala.

Daca doriti sa beneficiati de aplicatiile deja concepute de catre cei de la Firefox trebuie sa descarcati de pe internet un modul separat. Din pacate aceasta versiune nu beneficiaza de ultimele update-uri facute la browserul Mozilla Firefox, ci mai degraba se bazeaza pe versiunile vechi si stabile.

Conform spuselor celor de la VentureBeat, toate update-urile care se vor face de acum incolo la Mozilla Firefox se vor dezvolta in paralele cu cele de pe modulul de realitate virtuala. Cu toate ca realitatea virtuala este o forma mai stiintifico-fantastica, majoritatea persoanelor care nu au avut de aface cu aceasta functie se intreaba de ce cei de la Mozilla Firefox se bazeaza mai mult pe dezvoltarea unor astfel de aplicatii in web.

Unul dintre dezvoltatorii de la Mozilla a incercat sa dea un raspuns cat se poate de concis, si a explicat ca potentialul realitatii virtuale va fi mult mai apreciat de utilizatori, mai ales ca este integrat si cu ochelari speciali de realitate virtuala precum cei de la Oculus Rift, ajutand totodata si la eficientizarea navigarii pe internet.

Cei de la Mozilla Firefox nu sunt singurii care lucreaza la un astfel de proiect, se zvoneste insa ca si cei de la Google ne pregatesc un sistem cat se poate de complex bazat tot pe realitatea virtuala. Majoritatea dezvoltatorilor de la companiile mari de it care vor pe viitor sa beneficieze de un aspect cat mai bun pentru realitatea virtuala realizeaza aplicatii pentru ochelarii Oculus Rift ce promit sa devina unii dintre cei mai apreciati de pe piata cu viitoarele module.

Nu va mai dura mult pana cand vom ajunge sa beneficiem de aceste functii, insa pentru a le folosi intr-un mod corect si fara probleme este nevoie de timp, pana cand companiile vor decide ca acestea sunt in stare perfecta de functionare si nu reprezinta nici-un fel de pericol, vom mai avea ceva de asteptat.

In conceptia mea realitatea virtuala este ceva de viitor, ceva ce nu vezi oriunde, un sistem destul de bine gandit s-ar putea sa atraga o o gramada mare de utilizatori. Cei ce vor veni prima data pe piata cu aceste sisteme gata facute si in stare perfecta de functionare vor beneficia cu siguranta de cele mai multe avantaje, printre care si dezvoltarea mai rapida de aplicatii, utilizatori in cantitati suficient de mari si publicitate constanta.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Daniela Ionela Iorga 26-01-2015 - 23:57

trebuie sa ne înarmăm cu răbdare până vom putea fi beneficiarii acestei noi tehnologii,insa merita asteptarea!

Comentariile sunt inchise.