Acasa Telefoane Spatiul de stocare, cea mai mare frustrare a utilizatorilor iPhone

Spatiul de stocare, cea mai mare frustrare a utilizatorilor iPhone

by Dragos Schiopu

Va spuneam la inceptul acestei luni ca Apple este actionata in judecata de utilizatori pentru publicitate mincinoasa in privinta capacitatii de stocare a produselor sale iPhone, iPad sau iPod care folosesc sistemul de operare iOS 8.

iphone full storage

Acuzatia era formulata astfel „Compania ofera mai putina capacitate de stocare decat spune in publicitate pentru a propune mai tarziu vanzarea capacitatii necesare intr-un moment de disperare, de exemplu atunci cand un consumator incearca sa inregistreze sau sa faca fotografii la un concert, la un meci de baschet sau la nunta unui copil sau nepot”. Ei bine, un studiu publicat recent anunta ca cea mai mare frustrare a utilizatorilor iPhone o reprezinta imposibilitatea extinderii spatiului de stocare cu un card microSD.

Noi, utilizatorii de Android, putem adauga un card de memorie microSD de diferite capacitati (in functie de recomandarile produsului) pe majoritatea dispozitivelor mobile ce folosesc acest sistem de operare. Cei care utilizeaza iPhone nu pot face asta pana in prezent si avand in vedere diferentele de pret intre dispozitiv Apple de 64 GB versus unul de 16 GB, este foarte probabil ca adaugarea unui card microSD pe aceste terminale sa nu fie posibila vreodata.

Pentru acest studiu au fost chestionate 1000 de persoane din SUA si Anglia: 22% dintre ei au declarat ca cel putin o data pe luna raman fara spatiu de stocare pe aparate, 12% se confrunta saptamanal cu aceasta problema, iar 8% au aceasta experienta neplacuta zilnic.

76% dintre ei folosesc un iPhone de 16GB, o memorie cu probleme deoarece din acestia utilizatorul are la dispozitie doar aproximativ 13 GB, restul fiind dedicati sistemului de operare.

Avand in vedere aceasta frustrare, in cazul in care doriti sa va achizitionati un iDevice, ar fi recomandat sa optati pentru variante cu spatiu de stocare de minim 32 GB.

Cat spatiu de stocare disponibil utilizatorului au de fapt dispozitivele cu 16 GB memorie interna?

Conform imaginii de mai jos, un Apple iPhone 5C de 16 GB pune la dispozitia utilizatorului 12,6 GB, Google Nexus 5 – 12,28 GB si Sony Xperia Z1 – 11,43 GB. Cel mai mic spatiu de stocare este pe Samsung Galaxy S4 – doar 8.56 GB. Tot pe ultimele locuri intalnim HTC One Mini cu 10,44 GB si LG G2 cu 10,37 GB.

real storage 16GB

s-ar putea sa-ti placa