Acasa Tehnologie Motoarele cu reactie vor putea fi create mult mai usor cu ajutorul imprimantelor 3D

Motoarele cu reactie vor putea fi create mult mai usor cu ajutorul imprimantelor 3D

by Dragos Schiopu

motoare-cu-reacție-imprimată-3D-cover-1170x644

Imprimantele 3D incep sa devina din ce in mai folosite pentru orice categorie de productie. Fie ca vorbim de accesorii, carcase pentru telefoane sau motoare cu reactie, imprimantele 3D par sa se descurce extrem de bine in orice conditie. O imprimanta 3D la momentul de fata implica si cateva cheltuieli suplimentare pe care cu siguranta un utilizator normal nu si le-ar permite. Imprimanta 3D nu este intocmai cea mai accesibila din lume, doar cine isi permite poate sa o aiba acasa, costand suficient de mult. Imaginati-va ca puteti sa va scoate-ti proiectul 3D de pe calculator in viata reala, ii puteti pune circuite electrice si ii da-ti viata. Este una dintre cele mai inovatoare inventii create vreodata.

Se pare ca australienii au reusit sa faca unul dintre cele mai imposibile lucruri, sa creeze cu ajutorul imprimantei 3D doua motoare cu reactie. Conform spuselor acestora se pare ca imprimanta 3D este benefica in constructia viitoarelor componente atat pentru industria auto cat si pentru cea a electronicii. Cercetatorilor li s-a oferit un motor cu reactie pe care l-au dezasamblat, urmand mai apoi ca fiecare componente sa fie creata cu ajutorul imprimantei 3D. Desigur, nu toate piesele au putut fi facute cu ajutorul unei astfel de imprimante, au fost unele lucruri esentiale motorului cu reactie ce trebuiau sa fie facute manual, sau prin alte mijloace. Cei de la Universitatea Monash deja au inceput sa produca sute de injectoare pentru a fi testate, iar mai tarziu vandute pe piata. Imprimanta 3D va oferi exact ceea ce trebuie, va oferi mult mai multa mobilitate si un mod de lucru mult mai usor.

21

Si in Romania la momentul de fata sunt cateva imprimante 3D care isi fac treaba extrem de bine, sunt folosite atat pentru creearea de bannere 3D cat si accesorii, carcase pentru telefon si multe altele. Imprimanta 3D este ajutorul numarul unu pe care trebuie sa il aiba orice artist ce beneficieaza de cunostinte avansate in acest domeniu.

s-ar putea sa-ti placa