Acasa Tehnologie Microsoft vrea sa unifice Xbox One cu Windows 10

Microsoft vrea sa unifice Xbox One cu Windows 10

by Dragos Schiopu

Microsoft vrea sa unifice sistemul de operare Windows 10 cu consola Xbox One, pentru a oferi utilizatorului o experienta cat mai bogata in domeniul jocurilor.

xbox-one-windows-10

 

La conferinta de presa sustinuta la Game Developer’s Conference, Phil Spencer manager general al Microsoft Game Studios EMEA, a recunoscut ca Windows pierde foarte multi utilizatori pentru Xbox One.

Din aceasta cauza Microsoft vrea sa unifice Windows 10 cu Xbox One. Ideea este ca utilizatorii sa poata folosi jocurile de pe Xbox One si de pe Windows 10 in comun. Jocurile, listele de prieteni, realizarile vor putea fi usor transferate dintr-o consola Xbox One pe un pc cu Windows 10 si din Windows 10 pe o consola Xbox One. Astfel, oferindu-se utilizatorului o experienta cat mai bogata. Acest lucru permite jucatorilor o experienta multiplayer, jucandu-se cu si impotriva jucatori de pe Xbox One sau de pe un PC cu Windows 10.

Cu aceasta unificare, Phil Spencer spera ca numarul utilizatorilor sa creasca.

Phil Spencer a prezentat si o aplicatie Xbox pentru Windows 10, care va avea ca scop rularea jocurilor din Xbox pe un pc cu Windows 10. Jocurile vor rula mai rapid si vor avea efecte mai bogate pentru ca vor rula pe platforma software DirectX 12. Platforma DirectX 12 este cea mai populara si cea mai preferata platforma pentru dezvoltatorii de jocuri, care promite imbunatatiri majore de performanta si calitate grafica. Primul joc care va rula atat pe Xbox One cat si pe Windows 10 va fi Fable Legends.

fable-legends

 

s-ar putea sa-ti placa