Acasa Tehnologie Microsoft se afla pe lista neagra a hackerilor

Microsoft se afla pe lista neagra a hackerilor

by Dragos Schiopu

Firma Microsoft se afla pe lista neagra a hackerilor. O companie din Siria se lauda cu spargerea contului de twitter si skype al Microsoft. Hackerii nu s-au oprit aici si au dorit sa posteze pe twitter-ul official al firmei Microsoft ( @MSFTnews urmatorul mesaj: ” E doar inceputul ” ).

1

Hackerii s-au unit pentru un atac asupra companiei Microsoft care din spusele lor ar monitoriza conturile de e-mail si ar vinde informatii confidentiale agentilor de spionaj. In aceeasi zi hackerii au reusit sa sparga si unul dintre conturile de twitter ale xbox ( @XboxSupport )

2

Atacurile nu au incetat, astfel Syrian Electronic Army la doar 10 zile de la ultima lor operatiune au reusit sa sparga contul oficial de Facebook dar si blogul Skype. Hackerii sirieni spun ca tina nu a avut ca principal scop skype-ul, mai degraba compania Microsoft care detine acest serviciu, iar prin atacurile lor au vrut sa descurajeze oamenii pentru a nu mai folosi serviciile Microsoft.

Sunt zvonuri care spun ca hackerii au reusit sa sparga si serviciul intern de e-mail prin intermediul caruia sirienii au publicat o fotografie in care explica atacurile recente catre Microsoft. Expertii in securitatea cibernetica presupun ca imaginea postata de hackeri ar fi falsa deoarece un angajat al companiei nu ar fi pus un hashtag (#) in titlul mesajului.

 

3

Nu doar compania Microsoft se confrunta cu astfel de atacuri, se pare ca Yahoo sufera de aceeasi problema. Yahoo anunta ca Romania si alte tari au fost afectate de atacurile hackerilor.

Oare acesta sa fie o revolta catre firmele care impart informatiile confidentiale agentiilor straine, sau doar vor sa demonstreze puterea si experienta pe care o au asupra unor companiilor de renume.

Pentru siguranta se recomanda totusi sa va schimbati parolele cat de des posibil, astfel incat sa puteti fi stapani pe situatie in cazul unor eventuale confruntari ale firmelor cu hackerii.

s-ar putea sa-ti placa