Acasa Tehnologie Ce spune un om de stiinta despre pisici: INCREDIBIL

Ce spune un om de stiinta despre pisici: INCREDIBIL

by Dragos Schiopu

Pentru majoritatea dintre noi pisicile sunt niste mamifere dragalase, pufoase, care dorm foarte mult si uneori au chef de joaca. Nimeni nu a reusit sa dreseze o pisica pana acum. Se pare ca acestea au o personalitate prea puternica pentru a le putea convinge sa faca anumite lucruri, cum se intampla in cazul cainilor. Recent, oamenii de stiinta au facut o descoperire care ar putea sa-ti schimbe total imaginea fata de pisica ta.

o-CATS-KILL-BILLIONS-facebook

Zoologistul John Bradshaw insista asupra faptului ca pisicile nu sunt foarte domesticite si acestea cred ca oamenii fac parte din aceeasi specie ca ele, doar ca sunt mai ciudati. In cartea ,,Cats Sense” care a fost publicata de curand si care s-a bucurat de recenzii din partea redactorilor New York Times, Bradshaw are ca idee de baza faptul ca pisicile sunt inca salbatice, in ciuda faptului ca stau la tine in brate, torcand si parand chiar foarte fericite. Poate chiar sunt. Bradshaw studiaza pisicile de mai bine de 30 de ani si afirma cu tarie ca din cauza faptului ca pisicile nu sunt crescute intr-o gospodarie pentru a indeplini un rol specific in viata oamenilor, aceasta nu au suferit (inca) schimbari evolutionale radicale.

In alta ordine de idei, Bradshaw este ingrijorat de populatia de pisici din acest secol. Se pare ca numarul lor este intr-o scadere considerabila si acesta este de parere ca acest lucru se datoreaza oamenilor care le agreseaza si chiar le omoara pe strada.

Acum vine partea interesanta: zoologistul sustine ca pisicile cred ca noi suntem niste pisici mai mari, putin mai active si chiar se considera mai inteligente decat noi. (Ei bine, aici e mult de discutat. Uneori chiar sunt mai inteligente decat oamenii). Bradshaw mai spune ca felinele ne privesc ca pe un fel de Pisica Mama. Prin faptul ca vin si se joaca prin picioarele tale, torc atunci cand le mangai si se joaca cu tine, ele vor sa se asigure ca nu esti pe cale sa le mananci.

grey-cat-plays-chess-with-human

Nu stiu daca teoria lui John Bradshaw va fi luata in serios de prea multa lume, dar mie mi se pare destul de interesata si face ca unele lucruri sa se lege. Trebuie sa recunoastem ca e amuzant sa stii ca pisica ta crede ca esti tot o pisica. Cine stie, poate peste cativa ani vom ajunge la o concluzie mai palpabila decat cercetarea lui Bradshaw si vom stii mai multe despre aceste animale fascinante.

s-ar putea sa-ti placa