Acasa Diverse Microsoft Office disponibil pentru iPad!

Microsoft Office disponibil pentru iPad!

by Dragos Schiopu

Incepand cu data de 27 martie, compania Microsoft a lansat binecunoscuta suita Office care include aplicatiile Word, PowerPoint si Excel pe tabletele iPad. Desi aceste programe, din punctul meu de vedere, au venit prea tarziu, vor fi destul de folosite datorita succesului rasunator de pe variantele PC ale programelor.

office_15

Cele 3 programe sunt disponibile pentru a fi descarcate gratis din App Store. Vestea proasta este ca pentru a putea sa editam un text sau sa cream unul, vom avea nevoie de o licenta Office 365 care este valabila pentru 1 an si costa nu mai putin de 99$. In opinia mea, este o strategie gresita de marketing, deoarece Apple ofera gratis inca din luna noiembrie a anului trecut suita iWork care include programe de editare sau creare a textului, sau chiar a imaginilor: Pages, iMovie, Numbers, Keynote si iMovie fiind tot ce ti-ai putea dori pentru cea mai buna experienta de folosire a tabletei.

Fara a achita licenta Office 365 vom fi in stare doar sa vizualizam documentele Word, PowerPoint sau Excel, asadar eu cred ca nu se vor bucura de o popularitate prea mare in magazinul de aplicatii al companiei americane.

Microsoft Office 365 Logo 1280px PNG

De asemenea, la doar cateva ore de la lansarea suitei, CEO-ul Apple, Tim Cook, prin intermediul contului oficial de Twitter ureaza bun venit noilor aplicatii pe platforma iOS. Surprinzator sau nu, Apple chiar promoveaza aceste produse, oferindu-le un loc in spatiul destinat aplicatiilor speciale numit “Featured”.

Venind vorba despre strategia celor de la Microsoft, prin faptul ca Satya Nadella (CEO-ul Microsoft) pune un pret destul de mare pe aproape fiecare inovatie aparuta la compania din Washington (99$ nu este un pret deloc accesibil, avand in vedere faptul ca aplicatiile iWork sunt gratuite), acesta forteaza mana hackerilor de a pirata produsele companiei.

Consider ca prin aceasta miscare, Apple are mai mult de castigat decat Microsoft, prin faptul ca atrage mai multi clienti pe platforma iOS, clienti care asteptau demult venirea Microsoft Office in lumea iOS. Microsoft nu va avea prea mult de castigat din cauza suitei iWork, care inlocuieste perfect Office-ul, fara a fi nevoie de vreo licenta de 99$ de dolari (un pret cam piperat).

s-ar putea sa-ti placa