Acasa Diverse Aflati mai multe despre jocurile „endless runners”

Aflati mai multe despre jocurile „endless runners”

by Dragos Schiopu

Cu totii am auzit de Temple Run. Un joc care a creat un nou tip de jocuri, asa-numitele “endless runners” sau “infinity runners” in care tot ceea ce faci este sa rotesti dipozitivului si sa misti cu degetul pe ecran pentru a ajuta caracterul sa evite obstacolele. Acest joc a aparut in anul 2012 si a fost locul 1 in App Store timp de aproape un an cu numar record de download-uri la acea data. Dar ce a facut acest joc acest popular? In primul rand faptul ca a fost si este gratis, atat pe platforma iOS cat si pe Android, dar si ca a adus acel ceva nou, care nu se mai vazuse pana atunci.

Bine inteles ca alti producatori au copiat stilul de joc al lui Temple Run si si-au creat si ei propriul joc bazat pe acele simple comenzi. Dar nu si cei de la Kiloo Games, care, in luna mai a anului 2012 au lansat jocul Subway Surfers, un joc care inca de la aparitie a concurat cu succesorul lui Temple Run si anume Temple Run 2 care a inovat prin grafica 3D mult imbunatatita si noi “power-ups”.

temple_run_2

Subway surfers este diferit de Temple Run prin faptul ca nu are nevoie de senzorii giroscopici ci doar de “swipe-uri” adica miscari ale degetului in cele 4 directii. Pare simplu, nu? Nu si cand personajul principal, Jake este urmarit incontinuu de un politist si cainele lui, incercand sa evite atat trenurile cat si tufisurile sau semafoarele care il incurca din ce in ce mai mult.

Subway-Surfers

Incepand cu data de 5 ianuarie 2013, producatorii de la Kiloo Games “updateaza” lunar jocul oferind noi locatii precum New York, Rio de Janeiro sau Paris. Ultimul update (cel din 6 martie) plaseaza jocul in New York cu ocazia Sfantului Patrick. De asemenea, jocul a fost si este in continuare gratis. El se poate downloada din App Store sau Google Play.

 

In noiembrie 2013, un producator al Warner Bros a afirmat ca este in discutii cu Imangi Studios (producatorii Temple Run) pentru a face chiar si un film, semn ca Temple Run este probabil cel mai cunoscut joc pentru platformele mobile.

s-ar putea sa-ti placa