Acasa Telefoane Microsoft face restructurari mari la Nokia

Microsoft face restructurari mari la Nokia

by Dragos Schiopu
Alianta Nokia - Microsoft

Nokia este (pardon, a fost) o companie foarte buna pe partea de smartphone-uri, insa lucrurile nu mai stau chiar atat de bine pentru fostul gigant finlandez. Microsoft a finalizat cumpararea Nokia, iar asta se resimte tocmai acum. Vorbim de restructurari masive facute de americani.

Alianta Nokia - Microsoft

Alianta Nokia – Microsoft

Microsoft a profitat pe deplin din pricina Windows Phone. Mai exact, a stiut cand sa aduca „marile optimizari” pentru WP. Cu un sistem de operare slab, care nu suporta un hardware performant, Nokia era limitata in smartphone-urile pe care le producea, astfel gigantul finlandez a decazut prin propriile decizii, dar voi face un articol mai amanuntit despre asta. Acum Microsoft este pregatit sa faca restructurari masive la Nokia.

In primul rand, nu vom mai vedea telefoanele Nokia X pe piata. Era previzibila o astfel de actiune, in care Microsoft renunta la telefoanele ce nu ii detine sistemul de operare, pentru ca, intr-ul fel sau altul, Windows Phone avea de suferit (cota lui de piata). Decizia de a renunta la Nokia X este perfect normala. Nici telefoanele Asha nu vor mai fi produse de Nokia si vor fi inlocuite cu telefoane low end cu sistem de operare Windows Phone. Ramane de vazut daca vor avea tot preturi de 50 de dolari.

In al doilea rand, Microsoft va disponibiliza 18.000 de angajati ai Nokia, un numar enorm, iar aceasta disponibilizare se produce foarte rapid si dintr-o data. Toata lumea se astepta la astfel de masuri, dar cum am spus, prea mult si prea repede.

Oare ce se intampla daca Nokia avea un CEO adevarat si adopta Android sau continua cu Symbian? Cu siguranta, inca mai era o companie finlandeza.

s-ar putea sa-ti placa