Acasa Diverse Android pe calculatorul tau

Android pe calculatorul tau

by Dragos Schiopu

Android-ul in ultimii ani a ajuns la o performanta uimitoare. Majoritatea dispozitivelor mobile functioneaza pe baza platformei de operare Android, clasandu-se printre cele mai sigure de pe piata.

Intrucat metodele de decriptare a unui sistem de operare au evoluat, Android-ul a ajuns de cativa ani si pe sistemele pc. Prin diferite soft-uri, acesta a reusit sa se integreze perfect in interfata grafica a Windows-ului, putand sa devina si un inlocuitor de exceptie.

Cea mai buna metoda folosita in 2014 pentru a utiliza sistemul Android pe un calculator, este BlueStacks. O interfata unica, cu elemente de control preferentiale, permite utilizatorului conectarea la o masina virtuala direct din soft-ul dedicat. Platforma beneficiaza de jocuri si programe speciale, dedicate in exclusivitate, cu optiuni separate de cele Android, oferindu-le utilizatorilor o experienta la fel de buna precum cea de pe un dispozitiv mobil. Tehnologia prin care functioneaza acest software este imprumutata oarecum de la banalele masini virtuale ale Microsoft (Virtual Box) si intermediare precum VMWare.

Datorita acestui software, mobilitatea pe un Android va fi mult mai accesibilia, intrucat interfata poate fi redata direct pe monitorul preferat din casa si controlata cu mouse-ul si tastatura. Pe langa toate acestea, software-ul BlueStacks este de doua ori mai sigur decat un dispozitiv mobil, intrucat, la fiecare conectare, acesta verifica daca fisierele din sistem sunt cele originale ale sistemului cu Android, nefiind necesara integrarea unui antivirus pentru mai multa protectie.

Bluestacks recomanda pentru folosirea optima a Android-ului pe un calculator urmatoarele specificatii:

Procesor: Minim Dual-Core 2.0 Ghz

Placa video: Minim 512 Mb, 64 Bit.

Memorie ram: Minim 2 GB

Spatiu pe disc: 1 GB

BlueStacks a inceput acum cativa ani cu o interfata clasica, putin atragatoare pentru utilizatori, dar in timp a obtinut ceea ce si-a dorit, conceptul fiind prezentat odata cu lansarea lui Windows 7, intocmai pentru a mai oferi un serviciu pentru utilizatori.

Mai jos puteti urmari cateva imagini din interfata lui BlueStacks:

s-ar putea sa-ti placa