Acasa Tehnologie Micro PC-ul cu Windows 8.1 de dimensiunea unui stick usb

Micro PC-ul cu Windows 8.1 de dimensiunea unui stick usb

by Dragos Schiopu

Destac13012015-819x302

V-ati intrebat vreodata cum ar fi daca televizorul din sufragerie s-ar transforma brusc intr-un calculator fara a mai fi nevoie sa conectati tot felul de fire la el? Ei bine cei de la HANNspree vin cu o solutie ideala care nu necesita nici mai mult nici mai putin decat un televizor care sa aiba conexiune HDMI. Micro Pc-ul lor este capabil sa aduca toata activitatea de pe pc direct pe televizor doar prin simpla conectare a unui cablu hdmi.

Produsul celor de la HANNspree ar putea sa atraga atentia multor utilizatori care pun mai mult accentul pe miniaturizare, care isi doresc sa poata utiliza pe televizorul de acasa versiunea completa a sistemului de operare Windows 8.1. Acest produs se aproprie oarecum de dimensiunea unui stick usb dar poate putin mai mare (10.9mm x 38mm cu o grosime de 9.8mm), vine cu un procesor Intel Atom Z3735F tactat la 1,33Ghz (Bay Trail), o memorie ram de 2GB si o capacitate de stocare de 32GB.
Micro calculatorul se conecteaza direct catre orice display ce are un port HDMI, are doua porturi USB 2.0 pentru mouse si tastatura, un slot micro USB si inca un slot de card-uri micro SD. In ciuda faptului ca acest mini computer este in stare sa ruleze versiunea finala de Windows 8.1, ar trebui insa sa nu va asteptati la performante mult prea mari din partea lui, recomandat fiind sa fie folosit mai mult pentru navigare pe internet, vizionare de clip-uri pe youtube sau filme, soft-rui din pachetul office s.a.m.d. Cu siguranta nu va fi capabil sa duca jocuri mult prea avansate.
Pretul pentru acest sistem in miniatura este de 215 dolari.

Daca pana acum nu ati auzit de firma HANNspree ar trebui sa stiti ca se afla si in Romania, dar nu este la fel de apreciata precum in Occident, unde se bazeaza mai mult pe producerea de televizoare la preturi foarte accesibile. La noi nu s-a dat prea mare importanta acestei firme, intrucat anul trecut spre exemplu s-au prezentat doar doua modele de televizoare si un model de tableta ce avea ca procesor grafic un Nvidia Tegra 2 si o dimensiune a ecranului de 10 inch, cu toate ca sunt produse destul de bune la preturi foarte accesibile.

s-ar putea sa-ti placa