Acasa Telefoane Meizu MX5 sau cum devine „bezel-less” o noua moda

Meizu MX5 sau cum devine „bezel-less” o noua moda

by Dragos Schiopu

Meizu MX5 este un telefon ce adopta cel mai nou trend al telefoanelor chinezesti si anume „bezel-less”. Colega mea Florentina a prezentat deja un model de telefon cu aceasta caracteristica si anume ZTE Nubia Z9.

Meizu-MX5-renders-show-borderless-design

A vinde inseamna a inova, a aduce ceva nou pe piata care sa fure privirile consumatorilor. Dar e cam greu sa aduci un hardware mai performanant in ziua de azi. Procesoarele isi ating incet incet apogeul, iar memoriile flash au 32 de GB inca din 2007. Astfel, singurul mod in care chinezii mai pot vinde telefoane este prin pret si design. Constienti de acest aspect, cei de la Meizu introduc un model „bezel-less” sau mai bine zis „fara margini”.

Smartphone-ul vine intr-o carcasa metalica, bine finisata. Cel putin imaginea aparuta cu viitorul terminal impresioaneaza foarte mult prin design. Dar si specificatiile sunt foarte bune, cel putin pentru moment. Procesorul este un MediaTek MT6795, un octa core pe 64 de biti cu patru nuclee ARM Cortex A53 si patru nuclee ARM Cortex A57. Mai pe scurt, MT6795 este varful de gama pentru moment oferit de MediaTek, deci vom vedea cel putin 2GB de RAM si 32GB memorie interna la acest telefon. Este posibil si un display cu rezolutie de 2560 x 1600 pixeli, deoarece aceasta este limita rezolutiei pentru acest CPU.

Meizu MX4 a fost un model cu rezolutie de 1152 x 1920 pixeli si display de 5.36 inci. Avand in vedere lansarile oferite de Meizu, telefonul ar putea avea un display de maxim 5.7 inci. Terminalul va fi prezentat oficial pe 30 iunie.

s-ar putea sa-ti placa