Acasa Computere CHIP revolutioneaza intreaga istorie a calculatoarelor

CHIP revolutioneaza intreaga istorie a calculatoarelor

by Dragos Schiopu

chip-630_thumb,

Unii dintre cei mai mari producatori din lume cauta solutii pentru eficientizarea calculatoarelor, astfel incat modul in care le folosim sa devina mult mai flexibil si sa beneficiem de mai multa portabilitate. Raspberry Pi este unul dintre cele mai cunoscute astfel de sisteme capabile sa ruleze un sistem de operare, tinand cont de faptul ca are o dimensiune extrem de mica. Raspberry Pi este la momentul de fata unul dintre cele mai interesante astfel de sisteme, neavand un competitor pe masura.

Intregul ansamblu al calculatorului ar trebui sa devina din ce mai mic, sa devina atat de mic incat sa iti permita sa il muti dintr-un loc intr-altul fara niciun fel de problema. CHIP reprezinta viitorul unui astfel de sistem, fiind extrem de bine optimizat si avand unele dintre cele mai mici dimensiuni. Modulul este extrem de ieftin in comparatie cu Raspberry Pi, avand componente mult mai bune si mai performante. La baza acestui mini computer sta o placa de baza ce incorporeaza toata functionalitatea unui PC, avand totodata si specificatii decente, totul intr-un pachet compact.

Daca stam bine si analizam performantele unui astfel de sistem in comparatie cu cele de acum cativa ani, observam ca nu exista nici-o diferenta din acest punct de vedere, doar de dimensiune. Produsul costa 9 dolari iar la momentul de fata este in stadiul de dezvoltare si poate fi sustinut pe Kickstarter. CHIP beneficiaza de un procesor tactat la 1GHz, 512MB de memorie RAM si 4GB spatiu de stocare. Acesta poate fi conectat doar la televizor in varianta clasica, iar pentru VGA pretul se extinde la 19 dolari. Daca doriti o conexiune cat mai buna, CHIP va ofera oportunitatea de a achizitiona varianta cu HDMI, care conform testelor facute pana la momentul de fata pare sa fie cea mai buna optiune in transmiterea unui semnal cat mai bun si cat mai calitativ, fara distorsiuni.

s-ar putea sa-ti placa