Acasa Tehnologie ZTE Nubia Z9, un smartphone de top cu display edge-to-edge

ZTE Nubia Z9, un smartphone de top cu display edge-to-edge

by Dragos Schiopu

ZTE a lansat zilele trecute, doar in China momentan, un smartphone de top din punct de vedere design si specificatii. Este vorba de ZTE Nubia Z9, primul telefon cu ecran edge-to-edge ce impresioneaza printr-un design special – marginile laterale ce incadreaza display-ul au o grosime de doar 0,8mm si sunt transparente, ceea ce creaza efectul optic al unui display intins pe toata suprafata carcasei superioare.

zlte-nubia-z9

Printre gesturile interesante cu care utilizatorul poate activa functii ale telefonului doar atingand edge-ul se numara atingerea cu doua degete a marginii pentru o secunda, care deschide camera foto a telefonului. Daca atingi aceeasi margine cu unul dintre degetele cu care sustii smartphone-ul declansezi fotografierea propriu-zisa.

zte nubia z9 gif

Telefonul va fi produs in editie standard dar si in editie exclusiva, cu functii premium. Spre exemplu, in ceea ce priveste memoria telefonului, varianta standard va avea 3 GB RAM si 32 GB memorie interna, in timp ce varianta in editie exclusiva va avea 4 GB de RAM si 64 GB memorie interna. Aceasta din urma va fi prevazuta si cu senzor de amprenta.

Ecranul va avea 5,2 inci la ambele variante, cu o rezolutie de 1080 x 1920 pixels, sistem de operare Android, v5.0.2 (Lollipop) si procesor Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810.

Camera foto principala va avea un senzor de 16 MP, autofocus, stabilizare optica a imaginii, LED flash, in timp ce camera secundara va avea un senzor de 8 MP si va filma la 1080p.

Dotarile audio nu sunt deloc mai prejos: avem un procesor AKM4961 Hi-Fi si boxe Doubly 7.1. Bateria lui ZTE Nubia Z9 are 2900 mAh.

Materialul folosit pentru crearea carcasei din spate este unul metalic ceea ce ii confera telefonului un aspect exclusivist. Telefonul va fi disponibil in culorile negru, alb si auriu.  Dimensiunile sunt 147.4 x 68.3 x 8.9 mm, iar greutatea de 192 grame este cam singurul aspect al ZTE Nubia Z9 care ridica ceva intrebari in randul internautilor. Acestia se asteptau la o greutate mai mica avand in vedere dimensiunile si ecranul de 5.2 inci.

In ccea ce priveste pretul, sunt trei categorii de pret: ZTE Nubia Z9 3GB – 3.499 yuani – aproximativ 2.200 lei, ZTE Nubia Z9 4GB – 3.999 yuani – aproximativ 2.500 lei si ZTE Nubia Z9 4 GB (Exclusive edition) – 4.499 aproximativ 2.800 lei.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.