Acasa Tehnologie Maine aniversam 10 ani de Facebook

Maine aniversam 10 ani de Facebook

by Dragos Schiopu

facebookFacebook, reteaua de socializare cu peste 1,2 miliarde de utilizatori la nivel mondial isi serbeaza maine cea de a zecea aniversare. Dupa cum bine stiti, Facebook a fost lansat de catre Mark Zuckerberg pe data de 4 februarie 2004, de la Universitatea Harvard.

Pentru prima data, site-ul a fost conceput ca o modalitate moderna de a conecta studentii intre ei, dar mai ales, sa le construiasca o identitate in mediul online pentru ei insisi. Totodata, este de remarcat faptul ca Facebook incepe sa acopere cat mai mult populatia intregului glob, avand un numar urias de utilizatori care folosesc aceasta retea cu regularitate.

Mark Zuckerberg, care implineste 30 de ani in luna mai, a declarat la o conferinta din Silicon Valley ca nu si-a imaginat vreodata ca Facebook poate deveni o retea atat de raspandita si de influenta, aceasta crescand ca numar de utilizatori de la o zi la alta.

Ultimele calcule ale oficialilor de la Facebook au aratat ca mai mult de jumatate din venituri vin acum de pe dispozitivele mobile. Acestia se concentreaza in ultima perioada pe partea de portabilitate, adica sa ai intotdeauna Facebook-ul cu tine si sa fi in permanenta conectat. Un exemplu este lansarea de astazi a Facebook Paper, o aplicatie care seamana izbitor de mult cu Flipboard.

Pe langa, cei de la Facebook trebuie sa fie foarte atenti atunci cand isi promoveaza produsele. Site-urile de socializare, cum ar fi Twitter, Pinterest sau Tumblr au starnit mai multe temeri pentru reteaua momentului. Tot mai multi tineri dorind sa puna o bariera intre ei si Facebook.

Un studiu recent de la Universitatea Princeton a aratat ca Facebook ar putea pierde aproximativ 80 la suta din utilizatori in urmatorii trei ani, bineinteles, este doar un studiu. Totusi, este de remarcat faptul ca Facebook a pierdut mai mult de 3 milioane de utilizatori incadrati intre varsta de 13 si 17 ani in periada ianuarie 2011 si ianuarie 2014.

Cu toate acestea, in acest moment Facebook este pe locul 1 si probabil va mai ramane asa pana cand vor aparea noi tendinte pentru tinerii nostri.

Este Facebook in acest moment reteaua de socializare a momentului? Pentru cat timp?

s-ar putea sa-ti placa