Acasa Telefoane Mai multe companii sunt interesate sa achizitioneze BlackBerry

Mai multe companii sunt interesate sa achizitioneze BlackBerry

by Dragos Schiopu

Intr-un raport publicat de catre cei de la BlackBerry, au aparut informatii ca compania BlackBerry este din nou in discutii pentru cedarea actiunilor catre o alta companie doritoare sa preia compania BlackBerry, cu bune si cu rele.

blackberry

 

Conform unor surse neidentificate citate de catre cei de la DigiTimes, Microsoft si cateva companii distribuitoare de smartphone-uri din China, cum ar fi Xiaomi, Lenovo si Huawey si-au aratat intentia de a prelua BlackBerry. Prin aceasta achizitionare, companiile din China doresc sa-si extinda afacerile in SUA si in Europa, sa-si creasca numarul de produse si brevete.

Microsoft deja evalueaza posibilitatea de a achizitiona BlackBerry. Prin aceasta achizitionare Microsoft doreste sa se extinda pe segmentul de afaceri a smartphone-urilor. Microsoft pare sa aiba cele mai multe sanse pentru preluarea companiei BlackBerry, au declarat sursele.

Nu de mult timp, BlackBerry a declarat ca a mai redus personalul din cadrul companiei, in toata lumea. Compania se axeaza mai mult pe partea de software, hardware si aplicatii ale sistemului de operare. Momentan nu se cunoaste modul in care se va produce aceasta preluare de catre o alta companiei dar daca este sa se reduca din personal, din nou, probabil aceasta reducere se va face in toate sediile BlackBerry din intreaga lume. Compania a redus din personal pe partea de smartphone-uri dar se pare ca angajeaza personal pentru marketing.

Momentan nu se stie exact un pret pentru care cei de la BlackBerry ar ceda actiunile catre alta companie dar se zvoneste ca un pret de „plecare” ar fi de 7 miliarde de dolari.

s-ar putea sa-ti placa