Acasa Tehnologie Lupta pe piata de Steam Machine

Lupta pe piata de Steam Machine

by Dragos Schiopu

zotac_zbox_steam_machine_standZilele acestea la CES s-a discutat foarte mult si despre platformele care vor rula cu Steam OS, sistem de operare oferit special celor care doresc sa treaca la un nivel superior in era jocurilor.

Foarte multe nume mari s-au aruncat in lupta de a dezvolta astfel de masini speciale pentru aceasta platforma, dintre ele ii putem remarca pe cei de la Alienware, Originea PC si Digital Storm,

Totusi, o companie mai mica decat cele enumerate mai sus a dorit sa puna piciorul in prag si mai ales, sa arate ca nu vorbele conteaza, ci actiunea propriu zisa. Asa ca, oficialii de la Zotac au declarat: „Noi am fost prima companie care a inceput sa lucreze cu Valve”.

Cei de la Zotac au dorit sa aiba un parteneriat cu cei de la Valve chiar dupa ce au auzit acum doi ani cum va decurge dezvoltarea sistemului Steam OS. Dupa mai multe ilustratii și prototipuri, Valve a ramas impresionat de compania Zotac, care a concentrat eforturile pe o interfata GTX încorporata.

Tranzactia cu Valve nu a durat mult, iar restul echipei de la Zotac sunt increzatori ca vor ramane un concurent puternic in jurul dezvoltatorilor de Steam Machine.  „Noi nu mergem pentru gamerii hardcore”, spune Wang, el crede ca masina lor este un unic poziționat ca o alternativa mai ieftina si de dimensiuni mult mai mici fata de altele.

Cei de la Zotac nu au lansat o lista completa de specificatii pentru Steam Machine, dar acestia au anuntat ca amatorii vor beneficia de cea mai noua generatie Nvidia GTX, GPU-ului va fi incorporat, dar procesorul și memoria RAM vor fi de tip upgradabil. Masina va include WiFi încorporat, impreuna cu Thuderbolt, HDMI, USB, și porturi LAN. Vizual, aparatul nu este mai impresionant decat un router wireless, dar modelul inca este in stadiu de dezvoltare..

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

cartus 09-01-2014 - 10:08

1. De unde e tradus (are un „miros” puternic de google translate)?
2. Citim si noi cel putin o data inainte sa publicam?
”Noi nu mergem pentru gamerii hardcore” suna ca un posterior.

Lucian Florescu 09-01-2014 - 17:30

1. Nu cred ca acest aspect este foarte important
2. Da citim, chiar si verificam, cred ca s-a inteles ceea ce doream sa spun.

Comentariile sunt inchise.