Acasa Tehnologie Ce conteaza cu adevarat la un serviciu cloud

Ce conteaza cu adevarat la un serviciu cloud

by Dragos Schiopu

cloudTot mai multe persoane au inceput sa foloseasca servicii de tipul cloud, foarte multi deja avand sincronizate dispozitivele din casa, unde putem enumera: telefonul, tableta si calculatorul personal. Dar, din pacate, utilizatorii nu iau in considerare anumite aspecte foarte importante in alegerea unui asemenea serviciu.

In primul rand, trebuie sa dam importanta acestui aspect, am vazut persoane care nu pun pret aproape deloc pe confidentialitatea si securitatea datelor. Trebuie sa realizam ca noi punem fisierele personale pe un server, cu cat compania care ofera acel serviciu este mai mare si repsectata, cu atat aceasta ar trebuii sa ne ofere securitate, dar de multe ori ni s-a demonstrat ca se pot intampla lucruri catastrofale si la casele mai mari.

Zilele trecute au umblat prin mediul online mai multe mesaje cu recomandarea unui serviciu rusesc de cloud care, spre suprinderea multora ofera 1 TB memorie de stocare. Trebuiau indepliniti anumiti pasi destul de simplii, insa, multe persoane au luat in considerare doar acest argument, memoria oferita.

Despre acel serviciu nu se stie inca foarte multe lucruri, de ce sa ne aruncam aiurea pentru un asemenea serviciu care s-ar putea sa ne ofere daune prin pierderea de date importante pentru noi.

Cateva detalii pe care trebuie sa le luam in considerare in momentul cand alegem un serviciu cloud:

  1. Pretul serviciului
  2. Sistemul de operare suportat, acum majoritatea acestor servicii ofera aplicatii pentru sistemele de operare pentru telefoane, insa merita sa dam atentie sporita acestui aspect.
  3. Memoria care ne este oferita gratuit

Uitandu-ne peste cei care ofera aceasta facilitate, cei de la Dropbox au un avantaj deoarece este suportat de majoritatea sistemelor de operare. Pe de o alta parte, nu trebuie sa uitam serviciile consacrate, de unde nu putem exclude Google Drive, Skydrive, iCloud, dar totodata si companiile de telefonie ofera aceasta facilitate, cei de la Vodafone si Orange avand ceva experienta in acest domeniu,

s-ar putea sa-ti placa