Acasa Portabile Lenovo IdeaTab A1000 si problema memoriei interne insuficiente

Lenovo IdeaTab A1000 si problema memoriei interne insuficiente

by Dragos Schiopu

Folosesc de mai bine de o luna de zile tableta entry level de la Lenovo – IdeaTab A1000 si sunt in mare parte multumit de tableta. Am garantia unui producator cu experienta mare in zona PC-urilor, specificatii tehnice decente, asamblare si finisaje OK. Scorul Antutu benchmark obtinut de Levovo IdeaTab A1000 este de 9212, deci cat se poate de corect pentru o un produs din categoria ‘tablete ieftine’.

aaa

Ce deranjaza insa la aceasta tableta (pe langa asa-zisul Dolby Digital Plus) este o problema ascunsa pe care nu prea ai cum sa o observi decat dupa ce o butonezi 1-2 ore, adica, de cele mai multe ori, dupa ce ai cumparat-o.

Memorie interna insuficienta

Acesta este mesajul pe care tableta il afiseaza dupa ce apuci sa instalezi 3-4 aplicatii noi sa dupa ce faci update la cele deja instalate. WTF? Doar are 16 GB de memorie interna, nu? Mai mult decat suficient zic eu pentru oricate aplicatii si jocuri si-ar dori oricine sa foloseasca.
Da, tableta are intradevar o memorie interna de 16 GB din care aproximativ 13,5 GB sunt disponibili pentru utilizatorul final, restul de 2,5 GB fiind ocupati de pachetul de aplicatii si software cu care tableta vine din fabrica. In fine, si 13,5 GB sunt suficienti, doar ca cei de la Lenovo s-au gandit sa ii imparta in 2 partitii: una de 500 de ceva de MB si alta de 13 GB, iar tableta recunoaste cei 500 de MB ca fiind memoria interna si cei 13 GB ca storage extern.

tablete_lenovo

Dupa cum stiti, nu toate aplicatiile poti fi instalate direct pe memoria externa, si mai rau, unele dintre ele, chiar dupa ce sunt instalate, nu pot fi mutate de pe memoria interna pe cea externa, motiv pentru care aceasta partitionare neinspirata a memoriei este un mare neajuns al acestei tablete din punctul meu de vedere.

Asa ca trebuie sa stai mereu cu un ochi pe nivelul de incarcare al asa-zisei memorii interne de 500 MB si sa mai muti din aplicatiile care se pot muta, sau sa folosesti un tool de ‘clean-up’ al memoriei care se te ajute sa mai golesti cache-ul sistemului din cand in cand.

Bineinteles ca cei de la Lenovo au fost instiintati de problema si au promis un update care sa repartitioneze memoria intr-un mod mai fericit, insa pana acum nu am vazut nimic de la ei. Iata un raspuns oficial primit de catre un utilizator:

text_en

Asadar mai avem de asteptat si sa speram ca cei de la Lenovo sunt parolisti si vor oferi un update care sa rezolve problema cat mai curand. Pana atunci, eu dupa ce am instalat cam toate aplicatiile de care am nevoie in mod frecvent si am mutat tot ce s-a putut am mai ramas cu vro 143 MB liberi din cei 500 MB. Atat timp cat memoria libera nu scade sub 50 MB nu sunt probleme, deci cu mare atentie si grija te poti descurca si asa.

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

razorsbk 22-10-2013 - 12:57

Salut. Poti incerca sa instalezi Real Racing 3 pe tableta si sa imi spui ca se instaleaza si descarca cei 8-900mb ai jocului in memoria de 13gb ? Multumesc.

Petrea 18-11-2013 - 22:31

o alegere total neinspirata am putut sa fac atunci cand am decis sa cumpar acest model de tableta. Nu recomand!

Digibot 28-02-2014 - 09:46

Salut, Problema de care zici in articol a fost rezolvata de ceva timp de catre cei de la Lenovo. Tot ce trebuie sa faci este sa updatezi firmwareul tabletei.

Comentariile sunt inchise.