Acasa Portabile Lenovo IdeaPad G50 70 – laptop de buget

Lenovo IdeaPad G50 70 – laptop de buget

by Dragos Schiopu

Lenovo este o firma care imi inspira incredere in produsele pe care ei le fac, insa am sa va prezint o solutie ideala pentru un utilizator obisnuit care are nevoie de o solutie simpla si eficienta. Ma refer la o persoana care isi doreste un laptop ieftin, de buget, care sa fie destul de bun pentru utilizarea lui zi de zi. Am ales Lenovo deoarece pretul lui este foarte mic in comparatie cu celelalte modele si are cateva avantaje pe care vi le voi prezenta.

Lenovo IdeaPad G50-70

Un laptop este foarte util pentru fiecare dintre noi, insa conteaza foarte mult ceea ce vom face cu acel laptop, adica la ce il vom folosi. Pentru cineva care isi doreste un laptop de buget Lenovo IdeaPad G50 70 este solutia ideala deoarece vine la un pret de 1200 de lei. Acest laptop poate fi utilizat pentru facebook, youtube, filme HD si unele joculete care nu necesita un GPU puternic. Probabil cu acest laptop se poate juca League of Legends, Dota 2, NFS World Online la low/medium destul de bine.  Este un laptop ideal pentru cei ce vor ceva simplu, ieftin si bun.

De ce am ales acest Lenovo? Am avut de ales intre Asus, Toshiba, Acer si HP. Acer l-am exclus din start deoarece are o racire foarte proasta. Nici HP nu este un laptop atat de fiabil asa ca am renuntat si la el. A mai ramas Toshiba si Asus. Aceste doua modele aveau doar un slot pentru memoria RAM si un procesor mai slab. Deci, eu as merge pe acest Lenovo la care mai poate fi adaugat un SSD mic de 32/64GB, dar sincer cred ca este foarte bun chiar daca are un HDD de 5400 rpm.

Mai este interesant si Toshiba Satellite CL10-B-100 deoarece vine direct cu un SSD de 32GB. Dar mi se pare insuficient sa ai doar 32GB de memorie pe un laptop. Iar acest Toshiba suporta maxim 2GB de memoria RAM si are un procesor mai slab. Astfel, eu as merge pe acest Lenovo deoarece este o solutie foarte buna pentru cineva care nu este un gamer.

Lenovo IdeaPad G50 70 vine cu un Intel Celeron Dual Core 2957U, 4GB de RAM la 1600 Mhz, 500GB HDD 5400 rpm si un display de 15 inci. Aceasta solutie oferita de Lenovo este mai mult decat ok pentru un laptop de 1200 de lei. Raportat la ceilalti producatori, Lenovo a inclus direct 4GB de RAM la o frecventa de 1600 de Mhz si un procesor suficient de bun. Intel Celeron Dual Core 2957U  tactat la 1,4 Ghz este mult mai bun decat Intel Celeron Dual Core N2840 care are 2,16 Ghz. Cei care se vor lua dupa frecventa la procesor vor face o alegere gresita. Arhitectura pentru Celeron 2957U este mult mai buna decat la N2840, astfel Lenovo IdeaPad G50 70 este o solutie ideala pentru multe persoane care vor un laptop fiabil, destul de rapid pentru pretul lui si bun in jocurile care cer o placa video mai slaba. Per total laptop-ul este foarte bun la cei 1200 de lei.

Laptop-ul poate fi comandat de la Emag accesand acest link. As mai putea adauga ca acest Lenovo nu vine cu sistem de operare. Laptop-ul suporta Linux sau Windows 7/8/8.1. Driverele le puteti descarca de aici.

s-ar putea sa-ti placa