Acasa Tehnologie Cicret Bracelet – Ca o tableta, dar pe pielea ta

Cicret Bracelet – Ca o tableta, dar pe pielea ta

by Dragos Schiopu

Am vazut pe internet un proiect interesant care pare mai mult un concept decat ceva realizabil. In mare este vorba despre o bratara care inglobeaza toate functiile unei tablete. Nu este un smartphone, ci o tableta deoarece ii lipseste functia GSM. De altfel, nici nu era loc in aceasta bratara pentru o cartela GSM. Ideea pare interesanta si oarecum realizabila, insa exista un dar pe care il voi explica in articol. Functionalitatea acestei bratari se bazeaza pe o multitudine de senzori.

cicret bracelet

Cicret Bracelet sau bratara Cicret este un proiect destul de indraznet as spune eu. Site-ul oficial este http://www.cicret.com/wordpress/ unde trebuie sa donam ca acest proiect sa vada lumina soarelui. Nu stiu daca este sau nu real, probabil ca nu, dar imi place ideea in sine. Nu o sa consider aceasta bratara decat un concept si am sa spun si de ce fac asta.

Bratara Cicret are dimensiuni destul de mici. Evident este o bratara, dar eu vreau sa punctez altundeva. Aceasta bratara este incarcata cu o multitudine de senzori, procesor, chip Bluetooth si Wifi, baterie, proiector, etc. Pentru un obiect atat de mic este cam grea o astfel de implementare. Insa ideea in sine mi-a placut foarte mult, asa ca am sa va prezint acest concept si modul in care ar functiona.

cicret bracelet 2In primul rand avem o simpla bratara la prima vedere. Ceea ce este special la ea sunt cei 8 senzori de proximitate si proiectorul. Astfel, cu ajutorul acestui proiector se poate transpune imaginea pe pielea utilizatorului. Senzorii de proximitate analizeaza distanta si identifica unde anume „apasam” pe „ecran”. Cu alte cuvinete, avem 8 senzori care calculeaza locatia exacta a degetului nostru. Avand in vedere ca sunt senzori de proximitate, se poate utiliza si un stylus pentru a naviga prin meniul care apare cu ajutorul proiectorului. Astfel, integrarea unui proiector si functionalitatea lui au fost rezolvate.

Pe langa „display” mai este necesar si un procesor. Detalii nu avem despre el, dar in video apare locatia CPU-ului in bratara. Bateria este si ea de dimensiuni foarte mici. Daca am presupune ca acest proiect ar fi real, desi repet ca eu il consider un simplu concept, aceasta bratara ar rezista cateva minute de utilizare. Sa nu uitam de Samsung Galaxy Beam care este un telefon dotat cu proiector, iar bateria se duce instantaneu daca folosim aceasta functie. Acum, acest telefon are o baterie de 2000 mAh, ce sa mai vorbim despre aceasta bratara.

Cicret Bracelet este un concept destul de interesant, insa nu este plauzibil. Autonomia si integrarea componentelor sunt cele mai mari probleme pentru aceasta bratara.  Mai jos aveti si un video de prezentare care mi-a placut foarte mult. Pacat ca va ramane doar la stadiul de concept cel putin inca 2 ani.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9J7GpVQCfms]

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

florin 11-01-2017 - 14:45

Vreau să-mi iau una de unde pot sa camand

Comentariile sunt inchise.