Acasa Portabile Laptopuri refurbished, o varianta mai ieftina de a-ti cumpara un laptop

Laptopuri refurbished, o varianta mai ieftina de a-ti cumpara un laptop

by Dragos Schiopu

Daca iti doresti un laptop, dar nu ai bani de unul nou, exista si variante mai ieftine prin care poti sa iti cumperi un laptop si care sa nu consume intregul buget de economii al familiei.

Ce inseamna „refurbished”?

Produsele refurbished sunt acele produse returnate de catre vanzator sau client catre producator si care sunt testate si repuse inapoi in vanzare. Cam asta e definitia pe scurt a acestui tip de produse. Pe larg, iata ce inseamna asta:

  • produse care s-au utilizat pentru testare, prezentari de vanzare sau alte demonstratii de genul;
  • produse care au fost returnate din diverse motive (altele decat defecte);
  • produse al caror ambalaj a fost deteriorat.

Cu alte cuvinte, in general aceste produse sunt testate si de cele mai multe ori sunt nefolosite, sau au o perioada foarte mica in care au fost utilizate.

Cand vine vorba de laptopuri, mai ales ca acestea sunt destul de scumpe, atunci varianta de a cumpara laptopuri refurbished este intotdeauna una mult mai convenabila. Cu toate acestea, in cazul produselor resigilate, sa nu va asteptati la reduceri de 50%, pentru ca produsele sunt totusi noi si functionale, deci vor avea un pret mai bun, dar nu atat de drastic redus.

Daca totusi vreti si mai ieftin de atat, exista variata de a cumpara laptopuri second hand cu garantie, laptopuri care sunt de asemenea functionale si care beneficiaza de cateva luni de garantie, astfel incat ai timp sa vezi daca achizitia facuta este buna sau nu.

De exemplu, pentru mine e mult mai importanta puterea de procesare a unui laptop decat faptul ca are sau nu cateva zgarieturi pe capac datorita utilizarii si, daca pot economisi si ceva bani si am si garantie, nu ma deranjeaza sa-l cumpar. Din pacate insa, un alt lucru care conteaza foarte mult la mine este greutatea unui laptop, de fapt ma gandesc la ultrabook-uri si aici doar ultimele modele vin cu carcase din materiale foarte usoare si care cu greu le poti gasi refurbished sau second hand.

laptopuri_refurbished

Chiar am vrut sa iau un laptop resigilat in urma cu cateva luni (motivul principal era si datorita faptului ca nu se gasea nou, la mine nu conteaza asa de mult 100-150 de euro in plus); problema insa era ca avea 2 pixeli arsi pe ecran, ceea ce m-ar fi putut deranja in utilizare, asa ca am amanat achizitia si nici in ziua de azi nu am mai apucat sa-l vad ca apare pe stoc. Bineinteles, e vorba de un ultrabook de la Samsung, si bineinteles ca stiti cu totii ca sunt indragostit de Series 9.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Catalin 17-09-2014 - 16:15

Depinde foarte mult si in ce conditii este laptopul pe care-l iei. Exemplu, eu am luat un telefon refurbished pentru nevastamea, si vreau sa zic ca l-am dus de 2 ori la reparat. Deci mai depinde si de noroc.

Comentariile sunt inchise.