Acasa Computere Laptopul cu Android de 170 dolari a fost lansat

Laptopul cu Android de 170 dolari a fost lansat

by Dragos Schiopu

arcbook_large

O reactivare a tehnologiei a constituit-o si aparitia sistemului de operare Android. Milioane de telefoane si tablete au fost vandute datorita aparitiei lui.

Inainte de aparitia sistemului de operare Android, companiile de telefonie au incercat crearea unor platforme mobile prin care utilizatorul sa aiba acces la anumite functii din telefon. Vazand ca nimic nu este bun pentru piata de la acea vreme, Google a lansat sistemul de operare Android, care a devenit viral intr-un timp foarte scurt de la data lansarii.

Intrucat Android a fost si va fi cel mai utilizat sistem de operare pentru platforma mobila, tot mai multi dezvoltatori apeleaza la crearea dispozitivelor cu ajutorul acestuia.

O companie care se ocupa cu distribuirea componentelor hardware pentru pc-uri, a creat un laptop cu Android, intocmai pentru a dovedi ca acest sistem de operare poate fi folosit in orice conditii.

Archos ArcBook asa cum a fost denumit de dezvoltatori, are ca principal sistem de operare Android Jelly Bean 2.0, vine cu un display de 10.1 inch cu multi-touch, la o rezolutie de 1024×600 pixeli.

Este cu mult mai eficient in comparatie cu o tableta sau cu un telefon, intrucat utilizarea acestuia se poate face si pe baza touch-padului si tastaturii fizice. Nu intotdeauna o tastatura touch este de ajutor atunci cand dorim sa scriem un text de lungi dimensiuni, intrucat perceptia senzoriala a omului cauta mereu sa apese pe un obiect fizic si nu o imagine proiectata pe un display.

Pe langa toate acestea laptop-ul mai are un procesor cu doua nuclee tactate la 1,2 GHz, 1 GB de memorie RAM, 8 GB spatiu de stocare si o baterie de 8000mAh.

Laptop-ul costa numai 170 de dolari, asta tinand cont ca este un produs nou lansat pe piata de IT, iar pretul in cateva luni va scade exagerat de mult.

Precum o tableta sau un telefon acesta ofera acces exclusiv la Google Play, deunde toti cumparatorii vor avea oportunitatea sa acceseze gratuit sute de mii de aplicatii.

s-ar putea sa-ti placa